Laži, ki jih starši pravimo svojim otrokom

Mislite, da nikoli niste lagali svojemu otroku? Ponovno pomislite. Predstavljamo vam drobne in majhne bele laži, ki jih malčki po vsem svetu vsak dan slišijo od svojih staršev. Oče in bloger Aaron Gouviea je v svojem zapisu zapisal veliko resnico, ki bi jo le malo ljudi priznalo – vse mame in vsi očetje svojim otrokom lažemo.

Laži, ki jih starši pravimo svojim otrokom

“Svojim otrokom lažemo zaradi različnih razlogov. Zato, ker jih želimo zaščititi. Zato, ker ne poznamo pravega odgovora in, ja, včasih zato, ker smo leni,” pravi Aaron. Vendar pa obstaja bistvena razlika med laganjem s ciljem drugo osebo užaliti in dobronamernimi “malimi belimi lažmi”. Starši se odločajo za slednje. Poglejmo seznam takih laži, ki ga je predstavil Gouviea.

Čas je za v posteljo

Čeprav še vedno niste pogledali na uro, ampak ste samo videli, da je padla noč in se počutite izčrpani zaradi napornega dneva, ki v vas budi željo po tišini, ste svojemu otroku rekli, da je čas za odhod v posteljo?

To je zelo okusno!

T.i. “presenečenje za tatija” je obrok, ki ga otrok dela, medtem ko se igra poleg hladilnika in je sestavljen iz bolj ali manj vsega, kar se mu je znašlo pred nosom. Vam je mešanica kumaric, marmelade, surovih testenin in majoneze resnično okusna?

Ta risba je ne-ver-jet-na!

Zaradi ljubezni do otrok se boste strinjali z njimi, da so štiri vodoravne črte v različnih barvah pravzaprav podobne hiški in boste verjeli, da je abstraktna kracarija v bistvu Batman.

Ne vem, kje je tvoj izdelek

Da, veste. Vrgli ste ga stran. Otrok vsak dan iz vrtca prinese po pet papirjev ogromnih dimenzij, figurice iz plastelina in zanje enostavno ni več prostora.

Baterija mobilnega telefona je prazna

Ko ves dan poslušate “Se lahko igram s tvojim telefonom? Se lahko igram s tvojim telefonom? Se lahko igram s tvojim telefonom?” je popolnoma normalno, da otroku poveste, da bi mu zelo radi dali telefon, vendar ne morete, ker je prazna baterija.

Ne verjamem, da ti bo zdravnik dal injekcijo

Pravzaprav ga peljete, da dobi pet injekcij. Tako da to morda le ni laž.

Otroci se naredijo, ko se imata dva rada

Ali ko popijeta preveč vina. Ali ko kondom poči. Ali ko mama pozabi popiti svojo tabletko …

Tvoja čokoladica? Pes jo je pojedel

Za razliko od mačk so psi najboljši človekovi prijatelji! Prav tako pa lahko služijo kot nekdo, ki bo dežurni krivec.

Mislim, da je tvoj pliško šel na počitnice

Če se to, da se je uboga plišasta igračka izgubila nekje na poti v trgovski center – živalski vrt – igrišče lahko imenuje počitnice, se ta pliško odlično zabava in te njegove počitnice bodo, najverjetneje, trajale večno.

Dedek Mraz ne bo prišel, če ne boš uporabljal kahlice

Kadarkoli otrok ne želi poskusiti česa novega, se Dedek Mraz odloči, da bo preložil svoj prihod. Precej neobičajno, mar ne?

Trgovina z igračkami/sladkarijami je zaprta

Ko že stotič odgovorite otroku, da zdaj ne morete v trgovino in vas zaprosi še 101. , je čas za nedolžno laž …

Izenačeno je

Razen da je mama zmagala, a te ne želi užalostiti. Takoj ko boš šel v posteljo, bo mama zaplesala svoj ples zmage!

Da, tvoja zlata ribica zadnje čase pogosto spi …

Nekega dne, ko bo otrok še malce zrasel, mu boste pojasnili, zaradi česa se njegov ljubljenček tako čudno vede in takrat boste imeli primeren pogreb. Do takrat pa splaknite starega prijatelja v wc školjki in ga zamenjajte z novo ribico.

Ne moremo kupiti mačke, ker si alergičen na mačjo dlako

Če otroka še vedno niste peljali na alergijski test, je to morda točno. Če pa se vsak dan igra s sosedovo mačko in se počuti odlično, je čas, da spremenite taktiko.

Mama in jaz se… Midva se… Ruvava

Mami je na meni, ker me poskuša premagati v ruvanju. Ne, ne moreš se še ti igrati. Da, vrata bi morala biti zaprta.

Tako nam Aaron Gouviea duhovito predstavi svoje nedolžne laži. Katere so pa vaše?

Ocena:
[Skupaj: 4 povprečno: 4.3]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor