Izračunal je, koliko je vredno delo mamice

Razmišljal sem, da si nikakor ne moremo privoščiti varuške in hišne pomočnice. Moja žena je prisiljena zapustiti službo in se popolnoma posvetiti otroku in domu. Hrani ga, mu menja plenice, ga tolaži, ko joče in vsak večer uspava. A to je šele začetek. Da, ona je mati in normalno je, da skrbi za svojega otroka, vendar pa razmislite, koliko denarja morajo plačevati matere, ki si tega zaradi svojega dela ne morejo privoščiti, je napisal Steven.

izracunal-je-koliko-je-vredno-delo-mamice

Celo izračunal je, koliko bi ga letno stalo vse, kar njegova žena počne. Poglejmo:

  • Varuška – 705 $ tedensko, 36.600 $ letno.
  • Čiščenje hiše – 50 do 100 $ vsakič oz. 5.200 $ letno.
  • Postrešček (ki bi kupoval živež) – 65 $ vsakič, 4x tedensko oz. 13.520 $ letno
  • Kuhar – 240 dolarjev tedensko oz. 12.480 dolarjev letno.
  • Finančni svetovalec (razpolaganje s proračunom, plačevanje računov itd) – 15 $ na uro, 5 ur na teden – 3.900 dolarjev letno.
  • Organizacija druženja (družinske večerje in podobno) – 75 $ na uro, 4 ure, 3x letno, skupaj 900 dolarjev letno.
  • Pranje prerila – 25 dolarjev na teden oz. 1.300 dolarjev letno.

Skupaj torej kar 73.960 dolarjev letno!

Sram me je, da ji ves ta čas nisem ničesar kupil. Počutim se neprijetno, ker je ona mislila, da preveč porabi in da vse naše prihodke porabi zaman. Ona ima rada mene in mojega sina,  seveda brez kakršnega koli denarnega nadomestila!

Vendar pa se moramo zamisliti nad tem, da njihovo delo objektivno velja veliko več od tega, koliko prihranijo pri hišni pomočnici. Na ta čuden način sem ji želel izraziti globoko spoštovanje kot ženi in kot materi mojega sina, moji veliki podpori, je še napisal Steven.  Ona je vredna več od vseh dragih kamnov na svetu, je še dodal.

Ocena:
[Skupaj: 15 povprečno: 4.1]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor