Pismo starša, ki je vse spravilo v jok

Pismo starša, ki je vse spravilo v jok
Foto: http://robyncopley.deviantart.com/

 

V samo nekaj urah je na družbenih omrežjih pismo, napisano v imenu vseh staršev, postalo pravi hit in je enako ganilo tiste, ki so se že znašli v najlepši vlogi in tiste, ki se še vedno niso.

“Dragi otrok,

zdaj se še nisem postarala, a ko me boš videl tako, bodi z menoj potrpežljiv in me poskušaj razumeti … Če se umažem, medtem ko jem kosilo in če se ne morem sama obleči, bodi potrpežljiv.

Ko si bil majhen, sem ti morala znova in znova brati isto pravljico, preden si zaspal. Če se ne bom želela kopati, me ne žali in me ne zasmehuj. Spomni se samo, kako sem te morala loviti in si izmišljati tisoče razlogov, da bi te spravila v banjo.

Ko opaziš moje nepoznavanje novih tehnologij mi daj čas in se mi ne posmehuj. Jaz sem tebe naučila mnogo stvari – kako pravilno jesti, kako se pravilno obleči in kako se spopasti z življenjem.

Če kdaj v pogovoru pozabim ali izgubim nit, mi daj nekaj časa, da se spomnim in če mi to ne uspe, se ne vznemirjaj. Najin pogovor mi ni najpomembnejša stvar na svetu, ampak to, da sem s teboj in da me znaš poslušati.

Ko mi utrujene noge ne dovolijo več hoditi, mi ponudi roko, tako kot sem jo jaz ponujala tebi, ko si delal prve korake.

In če ti nekoč povem, da ne želim več živeti, da želim umreti, se ne jezi name, nekega dne me boš razumel.

Nekoč boš razumel, da sem ti kljub vsem narejenim napakam želela le najbolje in sem te poskušala pripraviti na življenjsko potovanje. Ne bodi žalosten, ne jezi se in se ne počuti nemočnega, ko me boš takšno gledal poleg sebe.

Bodi mi opora, pomagaj mi zaključiti potovanje z ljubeznijo in potrpežljivostjo. Vrnila ti bom z nasmehom in neizmerno ljubeznijo, ki sem jo vedno hranila le zate.

Rada te imam,

Tvoj starš.”

Vir: Kurir

Ocena:
[Skupaj: 4 povprečno: 4.8]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor