Cimetovi lincerji – recept

Hčerka še ni bila dobro vpeljana v vrtec, njegovo delovanje, urnik aktivnosti, prehrano, komaj se je malo navadila vzgojiteljice, pomočnice vzgojiteljice in otrok v skupini, ko je zbolela. Najprej je samo nedolžno smrkala, nato sta se prikradla še vročina in kašelj. Ostala je doma. Potrebovala je še več pozornosti, saj je bila v stiski zaradi novega ritma, okolja in nato še bolezni. Ko je bila že pri močeh, sem ji skušala doma pričarati del tega, kar je zamujala v vrtcu – lotili sva se božične peke cimetovih lincerjev.

Cimetovi lincerji – recept

Cimetovi lincerji -recept

Sestavine

 • 200 g mehkega masla
 • 1 jajce
 • 100 g sladkorja
 • 1 zavitek vanilijevega sladkorja
 • 300 g moke
 • ½ zavitka pecilnega praška
 • ½ čajne žličke cimeta

Priprava cmetovih lincerjev

 1. V skledo ubijemo jajce, mu dodamo sladkor, vanilijev sladkor in maslo. Če je maslo trdo, ga naribamo, da ga bomo lažje vmešali. Lahko uporabljamo mešalnik.
 2. V drugo posodo presejemo moko, pecilni prašek in cimet.
 3. Moko z dodatki postopno dodajamo k prvi mešanici in počasi mešalnik zamenjamo za ročno gnetenje.
 4. Ko nastane gladko testo, pomokamo površino, kjer ga bomo zvaljali. Pripravimo si tudi 2 pekača, ki ju dobro premažemo z maslom. Vklopimo pečico na 150 °C.
 5. Najbolje je, da vsega testa ne zvaljamo naenkrat. Debelo naj bo približno 4 do 5 mm. Z modelčki za piškote izrezujemo poljubne oblike, ki pa naj bodo simetrične, saj bomo na koncu spojili po dva skupaj.
 6. Pekač s piškoti postavimo v ogreto pečico za približno 8 minut. Med peko pripravimo nov pekač poln piškotov. Nato piškote vzamemo iz pečice in vanjo potisnemo drugi pekač.
 7. Ko se cimetovi lincerji ohladijo, jih po spodnji strani premažemo z marelično ali drugo poljubno marmelado in po dva spojimo.

Cimetovi lincerji so najboljši, ko nekaj dni stojijo v zaprti kovinski škatli in vpijejo marmelado.

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 4.5]

Morda vas zanima tudi ...

Deja D

Sem najprej mamica, potem pa še ljubiteljska fotografinja ter mestna duša, ki živi na podeželju in obožuje živali. Že nekaj časa pišem blog Kuhartnica, na katerem je zadnje čase največ tem, povezanih z mojo ljubo hčerko. Sem tudi umetnica, rada sem drugačna in rada ustvarjam, zato izdelujem unikatne poročne izdelke in tako nevestam pomagam narediti njihov poročni dan res sanjski. Sem pa tudi ljubiteljska kuharica in slaščičarka. Moje recepte lahko spremljate na Oblizni prste si.

Dodaj odgovor