Sleci otroku bundo in mu reši življenje

Nedavni tako imenovani “crash test” opozarja starše, naj v zimskih mesecih ne pustijo otrok oblečenih v bunde in plašče, ko so privezani v avtosedežih.

Pozimi dela to napako veliko staršev: otroka pripnejo v sedež,  ne da bi mu slekli jakno, bundo … To pa je lahko za otroka usodno.

sleci-otroku-bundo-in-mu-resi-zivljenje-2Če namestite otroka v sedež in ga pripnete, ne da bi mu prej slekli zimsko bundo, mu bo seveda toplo, otrok se bo počutil udobno, vendar bo pas v tem primeru ohlapen.

V michiganskem specialnem laboratoriju so testirali varnost otrok, ki so v avtosedežih oblečeni v debela zimska oblačila.V avtosedež so pripeli lutko v zimski bundi in so simulirali trk pri hitrosti 50 km/h.

Sleci otroku bundo in mu reši življenje

Izkazalo se je, da je skoraj v vseh ponavljanjih lutka padla ven iz sedeža.

Torej, če želite otroka ustrezno zaščititi, mu najprej slecite bundo in šele potem zapnite pas. Če se bojite, da mu bo mraz, ga pokrijte z bundo potem, ko ste ga že pripeli v sedežu.

V nasprotnem primeru bo pas ohlapen in če se zgodi karkoli, pas ne bo opravljal svoje funkcije in otrok lahko udari najprej v prednji sedež, potem pa še ob tla.

Poglejte video, ki prikazuje, kakšna ohlapnost pasu nastane, ko otroka namestite v sedež v zimski bundi.

Today

Ocena:
[Skupaj: 8 povprečno: 4.8]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor