Drage mame, vaš partner ni vaš otrok (in obratno)

Drage mame, vaš partner ni vaš otrok (in obratno)

Dragi (bodoči) očki, zadnji čas je, da odrastete.

Šala, ki se ji moški ne smejijo, se glasi: “Poroka je lepši izraz za posvojitev odraslega otroka, ki ga starši ne zmorejo več obvladovati.” Smešno.

Seveda gre za veliko posploševanje, zato si prispevek preberite bolj za šalo kot za res, morda pa se kje vseeno najdete in malo nasmejite …

Znaki, da pretiravate v materinstvu ali da mora vaš partner dokončno odrasti:

  • Ste pri partnerju opazili znake ljubosumja, ko se je rodil vaš otrok (prvi in po možnosti moškega spola)?
  • Imate občutek, da veliko stvari naredite bolje kot vaš partner in jih zato raje opravljate sami?
  • Se vam zdi, da morate poskrbeti za partnerjeve potrebe ravno tako nujno kot za dojenčkove, da se izognete njegovemu nezadovoljstvu? Svoje pa prelagate?
  • Morate partnerja vsak dan znova opominjati na iste stvari in ga spominjati na njegove obveznosti – kot šolarja, da opravi domačo nalogo?
  • Ga čakate, da pride domov, ko je na pijači s prijatelji, ker vas skrbi, da se mu ne bi kaj zgodilo?
  • Vam partner (kot najstnik, ki bi rad imel mir) pravi, da mu ves čas težite in zdi se vam, da vas le na pol posluša?
  • Imate občutek, da ste cele dni samo mama? Pogrešate, da bi tudi za vas kdo malo poskrbel in vas razvajal, tako kot vi druge?

Ne obupajte. Vaš partner morda ni nezrel, samo padel je v čudovito cono udobja in otroške (skoraj) brezskrbnosti, vas pa sta prevzela vsemogočni materinski čut in malce pretirana skrbnost – s kančkom nezaupanja.

Šalo na stran in roko na srce – tudi ženske imamo svoje muhe. Včasih kar cel roj muh. Znamo biti naporne, morda kuhati mulo in pogrevati stare prepire. Vse, kar si v resnici želimo, pa je: malo več pozornosti, iskreni pogovor in izkazana ljubezen. Včasih si samo zaželimo, da bi padle v varen objem, da bi nam partner rekel, da je vse v redu in da smo edine zanj pod soncem.

Če se tu in tam malo prepustimo, zhraljamo vajeti v svojih rokah in povemo, kaj si želimo, morda ugotovimo, da zna biti tudi naš partner čisto pravi moški – močan, hkrati nežen, odgovoren ter (nam in vsej družini) v oporo.

Če vama uspe skupaj in bosta imela srečo, boste morda nekega dne babica in dedek, lahko boste uživali ob pogledu na svojega dragega, kako se igra z vnuki – kot majhen otrok. Ne bo težko tudi njega malce pockrljati, saj vas bo še vedno znal objeti – kot vaš moški.

Mame smo pač mame.  Na srečo (in včasih v breme) še marsikaj drugega kot samo mame. Pa naj še kdo reče, da razvajamo samo otroke … 🙂

Ocena:
[Skupaj: 6 povprečno: 4.5]

Morda vas zanima tudi ...

Vita

Sem mamica dveh otrok, ki najde čas in veselje za pisanje in vodenje/ustvarjanje fb strani Čustveno inteligentno starševstvo

Dodaj odgovor