Nageljnove žbice ali klinčki – najboljše naravno zdravilo proti zobobolu

Za razliko od nas Evropejcev, ki že ob prvem signalu zobobola popijemo tableto proti bolečinam in takoj rezerviramo termin pri zobozdravniku, v Indiji ljudje uporabljajo naravno zdravilo – nageljnove žbice ali klinčke.

nageljnove-zbice-ali-klincki-najboljse-naravno-zdravilo-proti-zobobolu

Klinčki so pri nas poznani predvsem kot dodatek kuhanemu vinu ali kot začimba za medenjake (v mleti obliki), medtem ko jih v Indiji uporabljajo pri kuhanju težje prebavljivih jed in za zobobol.

Ko začutimo prvo bolečino v zobu, nageljnovo žbico postavimo na boleče mesto, nato čvrsto ugriznemo. Tako ugriznjen klinček držimo na bolečem mestu petnajst minut do pol ure.

Bolečina se postopoma umirja in nato izgine. Za hud zobobol ali bolečino v dlesnih uporabimo olje nageljnovih žbic, ki deluje kot anestetik.

Če na boleče mesto vtrete olje nageljnovih žbic (na dlesni nad bolečim zobom), bolečina se še isti trenutek umiri – podobno kot če dobite anestezijo pri zobozdravniku.

Bolečine ali kakšnih drugih občutkov ne čutite več. Klinček ima poleg anestetičnega tudi protivnetno delovanje, tako da blaži tudi vzrok bolečine.

NKP.ba

Ocena:
[Skupaj: 3 povprečno: 4.3]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor