Trije tibetanski domači pripravki za boljše zdravje

Danes, ko imamo raznih živil z vseh koncev sveta v izobilju, pozabljamo na njihove zdravilne učinke. Včasih so znali ceniti vsak limonin sadež in vsak strok česna. Seveda takrat hrana ni bila onesnažena in prenasičena z raznimi konzervansi, barvili, ojačevalci okusov, ki naj bi pomagali pristne učinkovine ohraniti oz. prenesti na domačo mizo, v resnici pa je od vsega preostalo le to.

Poiščite doma, lokalno pridelane in brez raznih dodatkov preparirane sestavine in si pripravite nekaj, kar res deluje.

Tako, nekaj idej imate, stopite zdravi in čili v pomlad.

Trije tibetanski domači pripravki za boljše zdravje - Starodavni tajni tibetanski recept

Starodavni tajni tibetanski recept

Recept je tako star, zapisan še na glinenih ploščicah, a še vedno učinkovit, priprava pa ni nič drugačna kot takrat. Pomagal naj bi pri čiščenju žil in izboljšal njihovo elastičnost, kar zmanjšuje verjetnost za pokanje žil in posledično izliv krvi, preprečuje infarkt srca in možgansko kap ter angino pektoris. Preprečuje nastanek tumorjev, popravlja vid in pomlajuje organizem.

Sestavine

  • 300 g česna
  • 1 kg limon
  • 1, 5 l vode

Priprava

Drobno zmeljite česen in limone, skupaj s skorjo. V posodi segrejte 1,5 litra vode do vretja, dodajte zmlete sestavine, pokrijte lonec in na zmanjšanem ognju pustite kuhati 14 do 15 minut. Nato odstavite z ognja in pustite, da se tekočina ohladi,  prelijte v stekleno posodo in pokrijte. Tako, domači pripravek je pripravljen.

Uporaba

Vsako jutro na tešče popijte 0,5 dl tekočine. To počnite 25 dni, nato pa naredite 10 dni pavze.  Ponavljajte, dokler se zdravje ne izboljša, nato prenehajte z uporabo.

Opomba

Upoštevajte navodila – ne prekoračite dnevne doze pripravka in upoštevajte pavzo 10 dni med jemanjem. Postopek ponovite le, če se vam zdravje poslabša.

Če ste zdravi, lahko pripravek jemljete za splošno izboljšanje stanja organizma, vendar le dvakrat letno po 25 dni v razmaku pol leta.

Trije tibetanski domači pripravki za boljše zdravje - razstrupljanje s česnom

Tibetansko razstrupljanje telesa s česnom

Česnova razstrupljevalna kura pozitivno deluje na zmanjševanje maščobnih zalog v telesu, zmanjšuje “slabi” holesterol in povečuje “dobrega”, preventivno deluje proti trombozi, visokemu pritisku, čisti in izboljšuje delovanje jeter in ledvic, izboljšuje cirkulacijo in jača imunski sistem.

Sestavine

  • 350 g česna
  • 2,5 dl 70% alkohola za notranjo uporabo

Priprava

V stekleni posodi zmešajte alkohol in očiščeni ter zmleti ali narezani česen ter hermetično zaprite. Postavite v hladilnik za deset dni. Po desetih dneh precedite skozi gazo in tekočino postavite v hladilnik še za tri dni. Po tem času je česnov pripravek pripravljen za uporabo.

Uporaba

Pozorno sledite navodilom. Vedno morate jemati točno določeno število kapljic 20 minut pred obrokom. Te lahko zmešate v malo vode. Najbolje je, da za merjenje uporabljate kapalko, ki jo prav tako hranite v hladilniku.

Pred zajtrkomPred kosilomPred večerjo
1.       dan1 kapljica2 kapljici3 kapljice
2.       dan4 kapljice5 kapljic6 kapljic
3.       dan7 kapljic8 kapljic9 kapljic
4.       dan10 kapljic11 kapljic12 kapljic
5.       dan13 kapljic14 kapljic15 kapljic
6.       dan15 kapljic14 kapljic13 kapljic
7.       dan12 kapljic11 kapljic10 kapljic
8.       dan9 kapljic8 kapljic7 kapljic
9.       dan6 kapljic5 kapljic4 kapljice
10.   dan3 kapljice2 kapljici1 kapljico
11.   dan in naprej25 kapljic pred vsakim obrokom, dokler ne porabite vsebine

Opozorilo

Očiščevalne kure ne smete delati, če imate želodčne razjede in prebavne težave, jemljete antikoagulante ali ne smete uživati svežega česna. Pred uporabo se posvetujte z osebnim zdravnikom.

Očiščevalno kuro lahko delate le enkrat vsakih pet let. Na začetku kure boste lahko občutili nekaj simptomov, kot so glavobol in druge težave, ki so posledice učinka česna pri razstrupljanju. Simptomi ne bi smeli trajati več kot nekaj prvi dni. Med obroki pijte vodo in se posvetujete z zdravnikom, če težave ne izzvenijo ali pa se poslabšajo.

Trije tibetanski domači pripravki za boljše zdravje - eliksir mladosti in dolgega življenja

Tajni tibetanski eliksir mladosti in dolgega življenja

Tibetanski eliksir mladosti in dolgega življenja je zelo enostavno narediti. Ta eliksir krepi imunski sistem, uravnava prebavo, čisti žile in jetra, izboljšuje polt in zmanjšuje gube. Poleg tega vam ta eliksir pomaga, da se znebite zaprtja in zelo verjetno nikoli ne boste vedeli, kaj je to ateroskleroza.

Sestavine

  • 90 ml sveže stisnjenega limoninega soka
  • 230 ml medu
  • 60 ml oljčnega olja

Priprava

Zmešajte sestavine in hranite na hladnem, senčnem mestu.

Uporaba

Vsako jutro vzemite eno čajno žličko na prazen želodec. To počnite 30 dni dvakrat na leto. Najbolje spomladi in jeseni.

Ocena:
[Skupaj: 10 povprečno: 4.2]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor