Dojenje v povezavi z energetsko izčrpanostjo

Odgovorno starševstvoTa prispevek je del projekta Odgovorno starševstvo.

Povezava do FB skupine >>> FB skupina Odgovorno starševstvo

Dojenje v povezavi z energetsko izčrpanostjo

Pišeta psihologinja Lea Beznik in socialna delavka Nina Beznik

Beri tudi: Težava pri vašem otroku je lahko energetska izčrpanost

Z zanositvijo, nosečnostjo in rojstvom otroka pride do velikih sprememb. Tako čustvenih, psihičnih, fizičnih. Večina mam se otroka veseli in ga pričakuje z največjo ljubeznijo in veseljem. Vendar vsa ta čustva in spremembe prinesejo določeno energestko breme. Nimamo več časa zase, ne moremo si v miru pripraviti našega najljubšega obroka in ga počasi pojesti, ne moremo se zadostno naspati, spremeni se nam ritem, vse moramo podrediti otroku itd. In vse to lahko vodi do energeskega primanjkljaja.

Poleg tega pa so na dojkah oziroma bolj natančno na prsnih bradavicah sekundarni energetski centri in dojenček z dojenjem poleg mleka, črpa tudi mamino energijo. Črpanje te energije mu omogoča, da se mama z otrokom združuje in prav to združevanje omogoča, da kasneje lažje najde svojo individualnost. Ko se otroci rodijo, delujejo veliko bolj na visokih frekvencah, torej na podlagi višjih energijskih centrov. Če ima mama dovolj energije, otroku ta stik preko dojenja omogoča močno povezavo in s tem sprejemanje fizičnega sveta oziroma temu rečemo prizemljevanje.

Zaradi vsega tega in še mnogih drugih dejavnikov, lahko pri mami in posledično pri otroku pride do energetske izčrpanosti in to lahko vodi v nekatere težave pri dojenju:

Dojenček se neprestano doji

Ko se dojenček zelo veliko doji, vmes poliva in se spet doji ali pa samo spi na dojki, kaže na to, da preko energetskih centrov “priteče” premalo energije, ki jo otrok potrebuje za svoj razvoj in prizemljitev. Otrok je nekako nenhno “prikljopljen” na mamo. V taki situaciji je pomembno, da se mama nauči, kako se povezati z zemeljsko energijo, saj gre običajno za energetsko zahtevnega otroka, ki bo potreboval veliko ljubezni, pozornosti, topline in od mame brezkompromisno zahteval veliko matriksa.

Dojenček zavrača dojenje

Po drugi strani pa dojenček lahko zavrne dojenje zaradi tega, ker ne dobiva dovolj tistega kar potrebuje, torej dovolj energije in se ne trudi. Lahko gre tudi za dojenčka, ki je v pomanjkanju energije in niti nima dovolj moči, da bi sesal.

Mama nima mleka

Kot smo že povedali, dojenje ni samo hranjenje ampak tudi oskrbovanje dojenčka z energijo. To pomeni, da je zelo pomembno, da ima mama v nosečnosti (ali še bolje prej) in ob rojstvu otroka višek svoje enegije, ker ji bo del te energije “vzel” otrok, ki jo bo nujno potreboval za rast in razvoj. Če je mama v energetskem pomanjkanju, se lahko zgodi, da jo že sama nosečnost in rojstvo še dodatno močno izčrpata. Proizvajanje mleka in samo dojenje je za mamo energetkso naporno in telo se zaščiti pred dodatno izgubo energije tako, da ne prozvaja mleka. Dobro vemo, da takrat ko dojimo, potrebujemo več kalorij, več jemo, kar je fizični dokaz za to, da telo porablja energijo za proizvajanje mleka. Za “proizvajanje” energije pa potrebujemo subtilno zemlejsko energijo, matriks.

Energetsko pomanjkanje je eden od razlogov, ki vpliva na dojenje. Po naših znanjih je sicer najpogostejši dejavnik in v 60% se dojenje izboljša, če se mama oskrbi z osnovno, umirjeno, življenjsko energijo. Seveda pa moramo upoštevati, da so tudi drugi faktorji in dejaviki, ki vplivajo na dojenje in da je vsaka situacija individulana in zahteva tudi takšno obravnavo.

Predvsem pa bi rada poudarila, da tudi, če dojenje ne steče in če mama otroka ne doji, da nikakor ne to pomeni, da se ne bo vzpostavila ustrezna povezava ali da se otrok ne bo ustrezno prizemljil. Midve vsekakor bodočim in mladim staršem toplo priporočava, da se energetsko okrepijo, ker je to po naših izkušnjah in znanjih iz energetske podpore resnično osnova vsega nadaljnjega dogajanja. Ta članek pa je namenjen predvsem temu, da osvetlimo še energetski vidik in da se morda kdo od staršev prepozna v tem in odgovor ali rešitev najde na področju informacij iz energetske medicine.

Lea & Nina Beznik

Lea & Nina Beznik

Sva sestri in najino poslanstvo je pomagati otrokom in mladostnikom pri premagovanju vedenjskih, čustvenih, psihosocialnih ter učnih izzivov. Skupaj s starši skušava reševati različne stiske povezane z družinoiniščemo odgovore na vzgojna vprašanja.

Več informacij na Platea.
Lea & Nina Beznik
Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Lea & Nina Beznik

Lea & Nina Beznik

Sva sestri in najino poslanstvo je pomagati otrokom in mladostnikom pri premagovanju vedenjskih, čustvenih, psihosocialnih ter učnih izzivov. Skupaj s starši skušava reševati različne stiske povezane z družino in iščemo odgovore na vzgojna vprašanja.

Dodaj odgovor