Menstruacija ob polni ali prazni luni … ali vmes?

Odgovorno starševstvoTa prispevek je del projekta Odgovorno starševstvo.

Povezava do FB skupine >>> FB skupina Odgovorno starševstvo

Menstruacija ob polni ali prazni luni ... ali vmes?

Menstrualni cikel je povezan z Luninim ciklom. Načeloma naj bi menstruacija potekala ob prazni  Luni, zato da se lahko obrnemo vase in delamo na sebi in svojih vzorcih, da spuščamo staro in sprejemamo novo. Brala sem, da je menstruacija v času prazne Lune značilna za obdobje materinstva, to je čas, ko se pripravljamo na starševstvo ali pa že imamo majhne otroke. Gre za povezavo z zemeljskim konceptom materinstva. V ta namen menstruacija poteka ob prazni, ovulacija pa ob polni luni, saj je plodnost na višku ravno ob polni Luni (če seveda takrat tudi ovuliramo). Takrat so vse energije (ženska, zemeljska in lunina) na vrhuncu plodnosti.

Pri nekaterih ženskah pa se cikel obrne in poteka ravno obratno: ob polni Luni imamo menstruacijo, ob prazni pa ovulacijo. Brala sem, da naj bi imele ženske, ki imajo menstruacijo ob polni Luni, posebno moč, da delujejo s svojo energijo navzven kot učiteljice in mentorice in točno to se je ob tej polni Luni zgodilo meni, očitno z namenom in poslanstvom!

Ker vam imam toliko lepega ženskega za predati, da se boste bolj srčno in prizemljeno povezale s sabo, sem izgleda intuitivno uskladila čas svoje menstruacije in polne Lune za gostovanje v Odgovornem starševstvu. Nimam vsakič menstruacije na polno Luno, ker moj cikel ne poteka točno na enake razmake, ampak se za kakšen dan, dva ali tri kdaj pa kdaj zamakne in tako menstRuacija pride kdaj na prazno, kdaj pa tudi na polno Luno.

Občasno se grem tudi posončit v sijaj polne Lune, zato da se ponovno uskladim s svojim naravnim ciklom. V dobi umetne svetlobe, ki s svojimi stalnimi dražljaji moti naše hormonsko ravnovesje, se je tudi ženski cikel primoran prilagoditi večji izpostavljenosti svetlobi, kot je bilo včasih, ko še ni bilo elektrike. Pravijo, da tudi zato naši cikli niso povsem usklajeni z Luninimi. Ampak lahko, da gre tudi za to, da smo ženske v različnih obdobjih svojega življenjskega izraza in poslanstva in se tudi energija našega cikla usklajuje z nami in me z njo.

Moja menstruacija naj bi prišla danes. Ker pa je bila v nedeljo polna Luna, sem šla zvečer na kratek sprehod z ritualom sončenja v polni Luni. In takoj v ponedeljek sem dobila menstruacijo!

Zakaj pa je lahko tudi izziv imeti menstruacijo ob polni Luni? Polna Luna nas vleče k sebi, v času polne Lune se aktivira ustvarjalnost in če zraven še menstruiraš, dobiš še več zagona! In izgleda, da me je to noč energija vlekla v ustvarjanje, moje telo pa je bilo utrujeno, tako, da sem zaradi vseh misli in občutkov, ki so se pretakali v meni, težje zaspala. To je lahko tudi jasen opomnik, da se moram bolj povezati s sabo in s svojo energijo delati preudarno.

Ali imaš menstruacijo ob prvem ali ob zadnjem krajcu? Nič hudega! To ne pomeni, da nisi usklajena sama s sabo, ali da nisi usklajena z Luno. To samo pomeni, da si v prehodnem obdobju, ko se morda rabiš bolj izraziti na ven (naraščajoča luna), ali obrniti vase (padajoča luna).

 

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor