Najboljši vodnik za hujšanje – pijača

14. Pijača

Zdaj, ko smo končali s hrano, se moramo naučiti nekaj dejstev o pijači, preden lahko sestavite načrt hujšanja. Mnenje mnogih je, da energije ne bi smeli v telo vnašati s tekočinami. S tem želimo povedati, da je pitje najhitrejši in najlažji način za vnašanje energije. Če vam je cilj shujšati ali preprečiti rejenje,  boste v kombinaciji z dejstvom, da od pijače ne boste siti, dobili recept za katastrofo.

Da ne omenjamo, da vse energijske pijače vsebujejo tudi velike količine sladkorja, ki, kot že rečeno, spada v skupino enostavnih ogljikovih hidratov, v vrsto torej, ki je ne želite vnašati v telo.

Se pravi, da če se boste izogibali energije v tekočini, ne samo da se boste izognili eni od največjih pasti hujšanja (da ne govorimo o vzrokih za rejenje), ampak boste izločili tudi najpogostejši vir sladkorja.

Najboljši vodnik za hujšanje - pijača

Pijače, ki se je morate izogibati

  • Gazirani sokovi
  • Športni in energetski napitki
  • Sadni sokovi. Da, sadje je zdravo. Če želite vse tiste zdrave stvari, ki se nahajajo v sadju, potem kupite sadje. Če želite nezdravo, sladkano pijačo, polno energije, na kateri je le napisano ime nekega sadja, potem pijte sadni sok. Ker v večini primerov so sadni sokovi ravno to. Da ne omenjamo, da boste od sadja siti, kar je še ena, pogosto zanemarjena prednost.

Še dve pijači moramo omeniti – mleko in alkohol. Čeprav se ni treba popolnoma izogibati mleka, bi vseeno bila dobra ideja, da njegovo pitje zmanjšate na minimum (kalcij je odličen, a mleko je še vedno izvor energije v tekočem stanju) ali pijte posneto mleko z manj maščobami. Alkohol je prav tako nekoristen vir energije, zato bi bilo dobro, da se ga izogibate.

Kaj pa bi ilo dobro piti? Seznam pijač je zelo kratek. Pripravite se.

Pijača za pitje

  • Voda
  • Zeleni čaj

Voda, voda, voda. To je tisto, kar vaš organizem potrebuje. Je skoraj brezplačna in ima točno 0 J (0 kalorij). Kaj je bolje od tega za hujšanje in tudi za zdravje? Ni nobene predpisane količine vode, ki bi jo morali popiti dnevno. Vsi mi smo že slišali o osmih kozarcih na dan, a obstajajo raziskave, ki so pokazale, da je to ne več ne manj, ampak popolnoma izmišljeno število. Če nič drugega, bi osem kozarcev dnevno moral biti neki minimum za večino odraslih oseb.

Pri določanju potrebne količine vode je bistveno tudi to, koliko se potite. Če živite v toplejšem podnebju, se verjetno bolj potite od oseb, ki živijo v hladnejših razmerah. Tudi telovadba je ena od stvari, ki je zelo bistvena. Če bi vam morali dati priporočilo, bi, mislimo, zdrava odrasla oseba (posebno tista, ki si želi izboljšati zdravje in shujšati) morala popiti med 2,5 in 2,5 litrov vode na dan.

Res, razen ce ne pretiravate s količino popite vode (7 litrov dnevno ali več) ali če pijete velike količine vode v majhnih časovnih razmakih, se nimate kaj sekirati. Zato – pijte.

Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor