Izpoved mlade nosečnice: “Želela sem slišati najlepši zvok na svetu, a srčnega utripa ni bilo”

Izpoved mlade nosečnice: "Želela sem slišati najlepši zvok na svetu, a srčnega utripa ni bilo"

Že skoraj 4 milijone nosečnic po vsem svetu se je odločilo za neinvazivno predrojstveno testiranje s testom NIFTY. Le-ta že v zgodnji nosečnosti na povsem varen način odkrije najpogostejše kromosomske bolezni ploda brez tveganja za splav in z več kot 99-odstotno natančnostjo. Tudi v Sloveniji vse več bodočih staršev zaupa vrhunskim strokovnjakom, ki stojijo za testom NIFTY. Njegovo varnost in enostavnost potrjuje dejstvo, da se za testiranje bodoče mamice odločajo prav vsak dan.

Govorili smo s 23-letno nosečko Tamaro, ki je svojo zgodbo začela tako: ”O testu NIFTY sem že pred zanositvijo slišala veliko pozitivnega. Moja prva nosečnost končala s splavom. Na prvem ginekološkem pregledu sem želela slišati najlepši zvok na svetu, a srčnega utripa ni bilo. Pri drugi nosečnosti ravno zaradi tega ni bilo nobenega dvoma, ali se bom odločila za tovrstno preiskavo ali ne.”

Ker tako amniocenteza kot tudi biopsija horionskih resic zaradi tveganja za splav nista prišli v poštev, je bila odločitev za NIFTY popolnoma razumna.

”Pomembno mi je bilo, da sam test ne predstavlja nobenega tveganja za plod, saj je neinvaziven. Za test je potreben samo vzorec materine krvi, iz katere lahko strokovnjaki pridobijo informacije o zdravju otroka. Po prvi nosečnosti, ki se je končala s splavom, resnično nisem želela tvegati.”

Test NIFTY velja za najbolj kompleten test na tržišču, z lanskim letom pa je še dodatno razširil nabor testiranja kromosomskih nepravilnosti. Sedaj ob najpogostejših trisomijah (Downov, Edwardsov in Patauov sindrom) ponuja testiranje tudi za 60 sindromov delecij in duplikacij, zazna pa tudi anevploidije drugih kromosomov. Na željo nosečnice razkrije tudi spol otroka.

Cene testa NIFTY se razlikujejo glede na obseg testiranih nepravilnosti: od 350 € za osnovni test do 590 € za NIFTY Plus, ki velja za najbolj kompleten test na svetu. Test je možno plačati tudi na obroke.

23-letno Tamaro je ginekologinja poklicala že po sedmih dnevih.

”Po tednu dni sem prejela klic, da so prišli izvidi. Naslednji dan sva se z možem odpravila do zdravnice, ki nama je povedala, da so rezultati odlični in da ni bilo zaznanih nobenih kromosomskih nepravilnosti. Oba sva bila radovedna tudi glede spola, tako da sva zraven informacij o zdravju izvedela tudi, da se nama bo čez nekaj mesecev pridružila deklica.”

Test NIFTY bodočim staršem omogoča, da že od 10. tedna nosečnosti izvedo več o genetskem zdravju svojega otroka. Primeren je tudi za nosečke, ki so v postopku umetne oploditve ali IVF prejele donirano jajčno celico, prav tako pa za nosečnice, ki nosijo dvojčke.

Kako zadovoljne so s testom bodoče mamice, pričajo tudi številne pozitivne zgodbe o uporabi testa NIFTY. Nosečnost in priprava na rojstvo otroka dobita popolnoma nov pomen, ko veš, da se bo tvoj otročiček rodil zdrav, zatrjujejo.

”Za test NIFTY se bom zagotovo odločila tudi pri naslednji nosečnosti” je zaključila Tamara.

Več zgodb si preberi na spletni strani: www.niftytest.si

Foto in besedilo: Geneplanet

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor