Popolni užitek za popolno družino

“Popolni užitek” za “popolno družino”

Vsak šesti par pri nas se spopada z neplodnostjo. Statistika je več kot zaskrbljujoča … A v resnici, ko govorimo o tej številki, se večinoma govori o nepojasnjeni neplodnosti.

Nepojasnjena neplodnost je diagnoza, ki jo postavi uradna medicina po testiranju obeh partnerjev in po izvidih, ki govorijo, da z nobenim od njiju ni nič narobe.

Iskali smo že marsikateri odgovor na vprašanje “zakaj ne zanosiva”. Od psihične priprave do energije in temperature ženskega središča. Pisali smo že o tem, kako pomembno je otroka delati z ljubeznijo in ne z glavo. Večina bi se verjetno strinjala, da je vse to lažje reči kot storiti.

Pisali smo tudi o tem, kaj vse je potrebno storiti po spolnem odnosu, da pomagamo semenčecam potovati lažje in hitreje do jajčeca. O kompatibilnosti in hrani, ki škodi. O tem, kakšna spolnost bi bila tudi morda recept za čarobni plusek, bomo pa pisali danes.

Sedaj je čas dopustov, prosti čas za brezdelje, čas za sonce, morje. Drage dame, vzemite si čas, natočite si kozarec dobrega rdečega vina in v miru preberite naslednje vrstice.

Delata na otroku že dlje časa? Ali vam intima sploh še prinaša tisti resnični užitek? Potem so te vrstice ravno za vas.

Ali je resnično pomembno, da ženska doživi orgazem? Če pogledamo s fizikalnega stališča: Ko ženska doživi vrhunec, se v njeni maternici sprožijo krči, ki seveda lahko pomagajo semenčicam, da hitreje preplavajo pot. Vsakič, ko se maternica skrči, da semenčicam pospešek.

Kaj pa pravzaprav pomeni, da je ženska doživela vrhunec?
Predvsem to, da je v resnici uživala. Pa je uživala ves čas?

Opažamo, da sta spolnost in predvsem užitek med odnosi po letih truda in načrtovanja družine nezavedno precej ohromljena ali celo poškodovana. Ženske, ki se spopadajo z neplodnostjo, bijejo po vsej verjetnosti tudi naporno bitko s svojimi hormoni in njihovim neravnovesjem. Posledica le tega pa sta seveda tudi zmanjšana spolna sla, libido in, najhuje, sam užitek v spolnosti.

Razen v primeru, ko na lestvici ženskih hormonov vodstvo prevzame testosteron, ki pa je seveda za uspešno plodnost še kako nezaželen.

Ženska skozi leta in predvsem po neuresničeni želji po zanostivi od partnerja potrebuje resnično skrbno nego in precej ukvarjanja z njenim telesom. Na kocki je njena samopodoba in občutek ženskosti. In potemtakem je realno pričakovati, da je tudi med spolnimi odnosi primarna sproščenost pod velikim vprašajem. Raziskovanje njenih želja in vloženi čas v njen užitek sta ključna, da se počuti ženstvena, privlačna zapeljivka. Kot boginja v svojem telesu. Ko se pogovarjamo z njimi, je ugotovitev, da je nekatere v resnici strah priznati partnerju (iz razloga, da ga seveda nebi prizadele ali pa da bi si o njih mislil kaj slabega), da je vse to, kar sta počela do zdaj, sicer krasno in da ji “paše”, pa vendar. Marsikatera pa se v resnici niti ne zaveda, da se njeno žensko središče skozi spiralo neuspehov precej spreminja, njen um se krha in ga posledično prerašča strah in morda je tisto “nekaj več” nujno potrebno za to, da v resnici spolni odnos postane zopet tista najbolj močna povezava, ki začara misli in tisti nadmagični užitek, ki preplavi telo, zaradi katerega je to nekaj tako opevanega in hvaljenega.

Ko same pri sebi ozavestite odločitev, da želite uživati od prve do zadnje sekunde, sledi skrb, kako to predstaviti in priznati partnerju.

Ali me bo imel za “pokvarjeno”? Ali bo užaljen in bo pomislil, da do zdaj ni bil dovolj moški zame? Ali bo pomislil, da sem mu nezvesta? Ali, še huje, se bo zaprl vase in bova poškodovala še to, kar imava sedaj? Koliko vprašanj se lahko podi po glavi. In zato se odločitev, da je bolje, da se te teme sploh ne načenja, precej logična.

A, drage dame, brez strahu! Poskusite govoriti o svojem telesu, o vajini spolnosti, o fantazijah, o možnosti za rast intimnega odnosa. Moški je v resnici najbolj ponosen na to, da do popolnosti zadovolji svojo kraljico. Tako kot imate pri vsakem aparatu, ki ga kupite, priložena navodila za uporabo, je tudi z vašim telesom. Ne morete pričakovati, da bo kar na slepo vedel kaj in kako vam danes paše, kaj se vam podi po glavi in kako naj se vam posveti ta večer.

Pri načrtovanju nosečnosti je precej govora o tem, kdaj bosta intimna, o tem, kako bosta intimna pa precej premalo. Naj ne bo čas tisti, ki vodi igro, ampak naj bo pomemben način, saj v resnici to ni šport, pri katerem odločajo stotinke. Naj bo to umetnost brez pritiska, polna domišljije in kdaj pa kdaj tudi mini komedija, deležna kakšnih nerodnih pripetljajev, katerim se bosta lahko iz srca nasmejala.

Vaš partner vam bo z veseljem sledil. In s tem, ko boste odprle to skrivnostno skrinjico, boste sprostile tudi pretok spolne energije in marsikatero zavoro v svojem telesu. Doživjanje sebe kot vsemogočne je tudi pri uspešni zanositvi precej pomembno. Morda pa bo le tako vaš um med odnosom lažje preskočil z “delava na otroku” na ”vzela si bova čas zame”.

Katera si ne želi biti glavna zvezda užitkov in hkrati ikona v partnerjevih očeh. Ko preprosto uživate, v resnici s tem najbolj obdarite svoj partnerski odnos in svojemu moškemu vsakič znova podarite še bolj močna in mogočna krila.

Morda pa le iz popolnega užitka lahko zraste popolna družina.

Ocena:
[Skupaj: 3 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Lahko zanosim

Ekipo Lahko zanosim sestavljata Nina Kovač in Pika Božič Slapar. Obe sta v prvi vrsti mamici .Osrečuje ju pomagati parom,ki se soočajo z nezmožnostjo spočetja. Zato sta ustanovili blagovno znamko Lahko zanosim,ki je pomagala že velikim parom dočakati magični plusek. Nina je po poklcu zdravstveni tehnik z 20 letnimi izkušnjami v zdravstvu in ustanoviteljica blagovne znamke Nova podoba (R) ,ki že 5 let zelo uspešno pomaga pri programu prehranjevanja. Svoje znanje nenehno nadgrajuje na področju dietike in hormonskega neravnovesja. Pika Božič Slapar je ustanoviteljica Centra za pomlajevanje ,lepoto in dobro počutje, Beauty and soul by Plital . Pot jo je ponesla v svet žensk in k njihovemu ohranjanju vitalnosti in lepote . S strani podjetja Iskra Medical ima certifikat za segrevanje tkiv z radiofrekvenčno terapijo. Svoje znanje in izkušnje nenehno nadgrajuje in je v izobraževanju s področja alternativne medicine.

Dodaj odgovor