Spolna energija in spolni akt – zmagovalna kombinacija

Spolna energija in spolni akt - zmagovalna kombinacija

Beseda “spolnost” kaj pomeni? Če preberemo v slovarju slovenskega knjižnjega jezika, je definirana kot; Značilnosti, ravnanje, izhajajoče iz spolnega nagona, spolna dejavnost, spolno življenje;

Vsi na prvo žogo vemo, da je govor preprosto o “seksu”. Pa a to drži?

Ko to besedo postavimo v vlogo pridevnika, je mnogo, mnogo več. Večinoma v katerikoli obliki (samostalnik ali pridevnik) v celoti prezame našo koncentracijo. Čeprav jo je nekdo za sosednjo mizo v gostilni, ki ga prej nismo opazili, kaj šele slišali, uporabil v debati, ta zelo dobro pritegne našo pozornost. Kljub temu, da sploh ne vemo, o čemu je v resnici debata. Moški večinoma spodbujajo vsakršno diskusijo v tej smeri, medtem ko se ženske malo v sramu, a zaradi dostojanstva raje malce vzvišeno izločimo iz tovrstne teme. Morda se le navihano posmejimo, a po glavi pa se nam plete precej več, kot upamo povedati naglas!

Drži?

Spolnost naj že dolgo ne bi bila več “tabu” tema. Danski filozof Kierkegaard je že petdeset let pred Freudom uvidel njen pomen, poudarjajoč, da NI greh. »Prav je, da se ukvarjamo s temi stvarmi, ki si zaslužijo, da se o njih razmišlja; lahko bi se pogovarjali veliko noči o tej temi, pa ne bi nikoli prišli do dna človeške narave« (Stojanović, 1985). Človeku pomaga, da doseže intimnost, naklonjenost, strast, občudovanje, vdanost ter da se zave osebne identitete, lastne vrednosti in vrednosti življenja (Ebersole in Hess, 1998; Johnson, 1996, 1999; cit. po Scott, 2002/2003.

Res je, da je spolni akt bolj moškega spola in spolna energija ženskega. Kaj pa imata skupnega in kako “ustvarjata” ena brez drugega?

“Moški” je v resnici “ženska posledica”. Spolni akt se NE zgodi brez spolne energije … temu radi rečemo kemija, privlačnost, hrepenenje, vzburjenje in še kako drugače … biti morata v pravilnem ravnovesju … in energija spolov mora biti enakopravna …

In kaj ima to skupnega pri ustvarjanju družine? Oh, veliko!

Spolna energija kot ženska je pri bodoči nosečnici ključna za odprtost … za sprejemanje. A ko se ta ovije v meglo in nas ob planiranju in računanju ovulacije prevlada zgolj spolni akt, seveda nastane težava! Prepleteta se dve moški energiji in na tak način ne more priti do spočetja otroka.

Kako ljudje dojemamo, ko nam nekdo naloži neko opravilo na točno določen dan in točno določeno uro?

Ponavadi kot “obveznost”! In ko jo opravimo, četudi ko končamo, se počutimo zadovoljni, ker smo obveznost “odkljukali”, smo med opravljanjem le-te v glavi zelo skoncentrirani in fokusirani. Torej, predstavljajte si potem, kako “odkljukamo” spolni akt, ko nam ovulacijski listič naloži obveznost?

Spolni akt pri ženski brez primarnega pretoka spolne energije se rodi in obstaja zgolj v glavi! Ženska, ki je ne vodi spolna energija, pač ne uživa svoje ženskosti … ne občuti sebe in posledično zavrača določene procese, ki se dogajajo znotraj njenega energetskega središča. S tem, ko na široko odpre vrata zgornjemu nadstropju (glavi), spodnjega ne more istočasno varovati, zato ga zaklene pred vsiljivci. In semenčecem se zaradi slabe cirkulacije omeji gibanje ali jih celo zavrne.

In kako znotraj “obveznosti” ohraniti žensko spolno energijo? Morda s pravilno prehrano!

Npr: Ste slišali za afrodiziak? Obstajajo določena živila, ki nam v prvi fazi pomagajo dvigniti tako zelo pomembno spolno željo.

In ste slišali kdaj za gospodično, ki jo je sram pred možem, ker se je tako zredila (morda celo zaradi nadomestne hormonske terapije med postopki IVF) in je zato precej apatična in nesproščena?

Sprememba prehrane, načina razmišljanja in odprava čustvenih blokad nam prinesejo občutno olajšanje tako na duševnem kot na fizičnem telesu.

Pravilen vnos in izbor živil je kako zelo pomemben za ohranitev ženskosti … vsako živilo ima svojo sestavo in pravilen čas vnosa ima pri uravnavanju hormonov veliko vlogo.

Mnoge moderne diete lahko resno ogrožajo naše ravnovesje, saj človek iz prehrane izloči določena živila in s tem oslabi svoj organizem. Zaradi nepravilne prehrane si lahko kot “ženske” prikličemo cel kup težav, vključno z nezmožnostjo zanositve.

Še kako hitro pa si onemogočimo pretok življenjske energije. To nas najbolj “kaznuje” na področju zdravja in plodnosti (kot obremenjenost rodil), posledično pa seveda tudi privede do žalosti in celo tesnobe.

Torej, je vaš hladilnik v resnici prazen? Verjetno ne! Lahko pa je “prazen” vaš način prehranjevanja. Uravnotežena prehrana v resnici ne pomeni nič drugega kot pravilno razmerje med beljakovinami, ogljikovimi hidrati, maščobami, vitamini in minerali. Takrat, ko ste začele odraščati, se v resnici niste ravno obremenjevale s tem, kaj smete in česa ne smete zaužiti. Pa so vam ravno hormoni pomagali, da se se razvile v prečudovito žensko. Žensko s ciklusom in z oblinami! In prav tej hormoni vam danes “nagajajo” pri ustvarjanju družine.

Pa obstaja čudežno živilo, ki odpravi vse vaše težave? Obstaja! Toliko, kolikor je žensk, toliko je čudežnih živil …

In sprememba prehrane in načina razmišljanja je morda ključ do vaše sreče … ključ do vaše ljubezni, predvsem do sebe … Pomislite: zrno fižola lahko “vzkali”, ko je zemlja dovolj rodna, dovolj vlažna in primerno topla … pravilno razmerje spolnega akta in spolne energije je torej lahko resnično “zmagovalna kombinacija” …

Ocena:
[Skupaj: 3 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Lahko zanosim

Ekipo Lahko zanosim sestavljata Nina Kovač in Pika Božič Slapar. Obe sta v prvi vrsti mamici .Osrečuje ju pomagati parom,ki se soočajo z nezmožnostjo spočetja. Zato sta ustanovili blagovno znamko Lahko zanosim,ki je pomagala že velikim parom dočakati magični plusek. Nina je po poklcu zdravstveni tehnik z 20 letnimi izkušnjami v zdravstvu in ustanoviteljica blagovne znamke Nova podoba (R) ,ki že 5 let zelo uspešno pomaga pri programu prehranjevanja. Svoje znanje nenehno nadgrajuje na področju dietike in hormonskega neravnovesja. Pika Božič Slapar je ustanoviteljica Centra za pomlajevanje ,lepoto in dobro počutje, Beauty and soul by Plital . Pot jo je ponesla v svet žensk in k njihovemu ohranjanju vitalnosti in lepote . S strani podjetja Iskra Medical ima certifikat za segrevanje tkiv z radiofrekvenčno terapijo. Svoje znanje in izkušnje nenehno nadgrajuje in je v izobraževanju s področja alternativne medicine.

Dodaj odgovor