Toplota brez topline ali toplina brez toplote

Toplota brez topline ali toplina brez toplote

Toplota ali toplina? Je to isto? Če poslušamo fizike, gre pri obeh pojavih za prenos energije. Energija, ki ob stiku dveh teles z različnima temperaturama prehaja s telesa višje temperature na telo z nižjo temperaturo (wikipedia). Kaj pa to pomeni v praksi: Kaj najprej pomislimo ko nam nekdo reče “toplina”? Pomislimo na ljubezen, na objem, na toplino v srcu. Ko pa nekdo omeni “toploto” pa najprej pomislimo na ogrevalni sistem, radiator, peč, kamin, itd.

Lahko je naš dom ogret pa nam to žal ne zagotavlja topline v telesu. Prav tako nas lahko partnerjev poljub preplavi s toplino in kljub temu telesu to ne dvigne temperature.

In to seveda ne pomeni, da v ljubezni dveh veje hlad. Ravno nasprotno. Razumevanje in spoštovanje med partnerjema je vedno večje, toplina raste.

Dolga leta truda po zanositvi in kar nekaj zdravstvenih postopkov je že za parom. Diagnoze ni! Vprašaj nad glavo utripa in na vrata potrka strah! Sledi iskanje rešitev, prebiranje po spletu, planiranje v spalnici … In nezavedno možgani prevzemajo oblast nad željo. Znano? Naš razum je prevzel kontrolo nad strastjo. Moč se črpa iz preračunane ovulacije in ne iz strasti po spolnosti. Vir ženske spolne energije je ujet in stagnira. Med spolnim odnosom morda celo premišljuje o najboljšem položaju za oploditev in kako bi bilo morda pametno, da po odnosu naredi stojo na glav, da semenčecem pomaga potovati v pravo smer . Zavedanje, da energijo porablja glava in ne več maternica seveda ni na programu. In tako se primarna, zdrava ženska v nas nezavedno počasi ohlaja.

Kitajska medicina nepojasnjeno neplodnost v veliki večini primerov pripisuje hladni maternici. Pojasnjujejo sicer v nam bolj zapletenem jeziku: elementi in njihov primanjkljaj ali presežek. Ampak to je druga tema. Če poenostavimo: Hlad v telesu nastaja zaradi več razlogov. Nepravilna prehrana, napačen slog življenja in seveda zvesti neprijatelj modernega sveta “stres” so tisti krivci, ki našo življenjsko energijo porabljajo, da stalno utripa rdeči alarm!

Kako se boriti proti temu? Ko ti nekdo reče “Ne misli na opico” boš ravno na opico tudi pomislil. Drži? Vemo tudi, da v postopkih zunajtelesne oploditve naše malo oplojeno jajčece “počiva” v embrio inkubatorju, ki je segret na idealno telesno temperaturo naše maternice. In kaj, če naša hladna maternice te temperature ne zagotavlja? Torej, kako si lahko pravzaprav sploh pomagamo?

Zmagovalnega odgovora žal nima nihče. V našem programu poskušamo pomagati na več načinov. Ko toplino imamo, ker se imata partnerja iskreno rada, poskusimo dodati še toploto. To izvajamo s pomočjo inovativne CP Tehnologije, ki nam omogoča globinsko segrevanje tkiva, hkrati pa poskusimo razsluziti segreti predel . Pomagamo si tudi z vakuumom, s katerim telo dobro prekrvavimo . S tem, ko smo tople in prekrvavljene, se verjeli ali ne, spremeni tudi naš libido. Naša energija pozitivno začne izvirati iz naših reproduktivnih organov, tam, kjer se je njen primarni izvor in želja po zadovoljeni ženski znova prebudi.

Seveda si lahko ob tem pomagamo tudi sami doma. Lahko se grejemo v dvoje v vroči, romantični kopeli (a previdno: moški morajo biti pazljivi, ker jim segrevanje bolj škodi kot koristi), s pravilno prehrano in seveda s tem, da ne pustimo, da nas zebe. Če pomislimo, kako si pomagamo, ko imamo hladne noge ali roke, ugotovimo, da si roke ponavadi drgnemo eno ob drugo in s tem ustvarjamo toploto, ki smo jo na začetku fizikalno definirali. Z nogami je podobno. Si obujemo tople nogavice ali se malo pomasiramo in hitro nas preplavi prijeten občutek. Morda pa je tudi z maternico tako, pa žal tega ne moremo prijeti, se dotakniti, da bi si lahko odgovorili. A s tem, ko segrejemo naše reproduktivne organe, ženski v nas naredimo velikansko uslugo.

Se spomnite naših babic, ko so nam nenehno ponavljale “obuj si copate in ne hodi bosa” ? ali pa “pokrij si popek pozimi, ko boš odrasla boš imela pa težave” ? Da! Toplota je ena naših najboljših prijateljic v reproduktivni dobi.

Kot pravijo kitajski filozofi – YIN in YANG sta dva aspekta ene resničnosti in “Najvišje neomejeno”. Naj bo toplina ljubezni vajin YANG in topla maternica njen YIN.

Lahko zanosim

Lahko zanosim

Ekipo Lahko zanosim sestavljata Nina Kovač in Pika Božič Slapar.

Obe sta v prvi vrsti mamici .Osrečuje ju pomagati parom,ki se soočajo z nezmožnostjo spočetja.Zato sta ustanovili blagovno znamko Lahko zanosim, ki je pomagala že velikim parom dočakati magični plusek.

Nina je po poklcu zdravstveni tehnik z 20 letnimi izkušnjami v zdravstvu in ustanoviteljica blagovne znamke Nova podoba (R) ,ki že 5 let zelo uspešno pomaga pri programu prehranjevanja. Svoje znanje nenehno nadgrajuje na področju dietike in hormonskega neravnovesja.

Pika Božič Slapar je ustanoviteljica Centra za pomlajevanje, lepoto in dobro počutje, Beauty and soul by Plital. Pot jo je ponesla v svet žensk in k njihovemu ohranjanju vitalnosti in lepote. S strani podjetja Iskra Medical ima certifikat za segrevanje tkiv z radiofrekvenčno terapijo. Svoje znanje in izkušnje nenehno nadgrajuje in je v izobraževanju s področja alternativne medicine.
Lahko zanosim
Ocena:
[Skupaj: 5 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Lahko zanosim

Lahko zanosim

Ekipo Lahko zanosim sestavljata Nina Kovač in Pika Božič Slapar. Obe sta v prvi vrsti mamici .Osrečuje ju pomagati parom,ki se soočajo z nezmožnostjo spočetja. Zato sta ustanovili blagovno znamko Lahko zanosim,ki je pomagala že velikim parom dočakati magični plusek. Nina je po poklcu zdravstveni tehnik z 20 letnimi izkušnjami v zdravstvu in ustanoviteljica blagovne znamke Nova podoba (R) ,ki že 5 let zelo uspešno pomaga pri programu prehranjevanja. Svoje znanje nenehno nadgrajuje na področju dietike in hormonskega neravnovesja. Pika Božič Slapar je ustanoviteljica Centra za pomlajevanje ,lepoto in dobro počutje, Beauty and soul by Plital . Pot jo je ponesla v svet žensk in k njihovemu ohranjanju vitalnosti in lepote . S strani podjetja Iskra Medical ima certifikat za segrevanje tkiv z radiofrekvenčno terapijo. Svoje znanje in izkušnje nenehno nadgrajuje in je v izobraževanju s področja alternativne medicine.

Dodaj odgovor