Zlata ribica, izpolni mi le eno željo

Zlata ribica, izpolni mi le eno željo

Nič koliko je šaljivih zgodb o zlati ribici in izpolnjevanju treh želja. Ko pa se soočamo z neplodnostjo, pa je pomembna le ena želja –  “želim si otroka!” In v življenju para, ki se bori z neplodnostjo, to ni niti malo šaljivo.

Kako bi takrat potrebovali to zlato ribico. Morda pa je nekje čisto blizu, le da morda pač ni zlate barve?!?

Čas poletja in dopustov je čas sonca, morja in seveda tudi dobre hrane. Ponujajo se nam velike količine sadja in sezonske zelenjave. Ker so temperature zunaj višje, nam rado zapašejo hladne solate in kakšen svež in hladen koktajl. In pri naši plodnosti to lahko še kako zelo ponagaja. Če je zunaj vroče in čeprav je tudi nam nenehno vroče in se znojimo, še ne pomeni, da je tako tudi v naši maternici. Hlajenje telesa na tak način za našo plodnost žal ni koristno.

Ko se borimo z neplodnostjo, se zaradi nenehnega razmišljanja o tem in ob tej goreči želji vsa vročina naseli v našo glavo, vsa energija se preseli v zgornje prostore. In ker je količina naše energije žal omejena, to pomeni, da smo jo morale vzeti nekje drugje. Vedno jo namreč črpamo iz našega ženskega središča. To pa pomeni le eno, da je tam, kjer jo najbolj potrebujemo, žal ni.

Pa da ne bomo zašli iz naše teme, se vrnimo na to, kako ujeti to zlato ribico, ki nam bo povedala, kaj torej jesti, da si pomagamo pripraviti telo na zanositev.

Se še spomnite, kako zadiši, ko izpod peke svoj omamni vonj oddaja sveže ujeta nekaj kilogramov težka riba? Ko na posteljici iz mladega krompirja in rožmarina ali objeta v morsko sol ob zvokih dalmatinskih klap očara vse naše brbončice in nam vsakič znova še poveča ta čudoviti občutek svobode in brezdelja?

Ni le okus tisti, ki nam pomaga pobegniti iz sveta obveznosti, iz sveta natrpanega urnika. Tudi prijetno okolje ob poslušanju valov in vonja po morju, ob kozarcu vina in v dobri družbi je tista magija, ko znamo pozabiti na vse težave. In morda le takrat, četudi  le za nekaj trenutkov odmislimo tisto veliko še neuresničeno željo, ki nas počasi v tej spirali neuspehov vleče vse globlje vsak mesec.

Ovulacija je namreč čas, ko smo ženske najbolj privlačne in naj bi imele tudi največ energije. In če ste ravno takrat na zasluženem oddihu, potem je pomembno, da se seveda počutite čimbolj privlačne in da imate pozitivne spolne energije precej na zalogi. Privlačnost nam more včasih pomagati pričarati naš partner, ki nas občudujoče z očmi požira, ko se v novih kopalkah vržemo v prostrano morje. A poleg lepe zagorelosti, novih kopalk in oblekic za na plažo je tudi vaš jedilnik še kako pomemben. Naše telo pa v obdobju ovulacije potrebuje nekatere vitamine in seveda še tako pomembne esencialne maščobe Omega 3. Hladne solate in lahke jedi, ki bodo pazile na to, da nam bodo kopalke prav skozi celotno sezono, niso tisto, kar nam optimalno pomaga dočakati tisti magični plusek.

Pa pojdimo malo na že poznan teren: Vitamini, ki jih med ovulacijo potrebujemo, so vitamini skupine B (tudi folna kislina spada med vitamine B,  B9). Te namreč spodbujajo jajčece, da se odcepi in nadaljuje pot preko jajcevoda do maternice.

Za delitev celic sta prav tako pomembna cink in vitamin C, ki ga najdemo v foliklu, oba pa igrata pomembno vlogo pri tvorbi progesterona, ki pripravi žensko telo na morebitno nosečnost.

A poleg vitaminov naše telo še kako zelo potrebuje tisto čarobno maščobo, ki je med ovulacijo tako dobrodošla. Seveda je govor o Esencialnih maščobnih kislinah, kot so omega 3, ki jih lahko zaužijemo, ko si na krožniku privoščimo ribe. Esencialne maščobe namreč pripomorejo k odprtju folikla, da se jajčece lažje izloči, prav tako pa malo redčijo kri in s tem povečajo prekrvavitev vseh delov našega telesa.

Drage dame, poletje je idealen čas, da si privoščimo več mastnih rib in s tem ne samo da bomo potolažile naše brbončice, ampak naredimo tudi precej koristnega za našo plodnost. S partnerjem si torej v dneh ovulacije mirno privoščita sprehod ob morju vse tja do romantične mize ob obali, naročita si dobro mastno ribico in se ob kozarčku rdečega vina  sprostita in uživajta.

Morda pa je tudi pravilna prehrana vaša zlata ribica, ki čaka, da uresniči to veliko in glasno željo.

Pa dober tek in prijeten ploden večer !

Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Lahko zanosim

Ekipo Lahko zanosim sestavljata Nina Kovač in Pika Božič Slapar. Obe sta v prvi vrsti mamici .Osrečuje ju pomagati parom,ki se soočajo z nezmožnostjo spočetja. Zato sta ustanovili blagovno znamko Lahko zanosim,ki je pomagala že velikim parom dočakati magični plusek. Nina je po poklcu zdravstveni tehnik z 20 letnimi izkušnjami v zdravstvu in ustanoviteljica blagovne znamke Nova podoba (R) ,ki že 5 let zelo uspešno pomaga pri programu prehranjevanja. Svoje znanje nenehno nadgrajuje na področju dietike in hormonskega neravnovesja. Pika Božič Slapar je ustanoviteljica Centra za pomlajevanje ,lepoto in dobro počutje, Beauty and soul by Plital . Pot jo je ponesla v svet žensk in k njihovemu ohranjanju vitalnosti in lepote . S strani podjetja Iskra Medical ima certifikat za segrevanje tkiv z radiofrekvenčno terapijo. Svoje znanje in izkušnje nenehno nadgrajuje in je v izobraževanju s področja alternativne medicine.

Dodaj odgovor