Lenine zgodbe: Mia v živalskem vrtu – pravljica za lahko noč

Nekega dne je Mia v šoli dobila domačo nalogo, in sicer naj bi napisala doživljajski spis o svojem najljubšem družinskem izletu. Mia je dolgo časa premišljevala, o čem naj piše, vendar se ni ničesar domislila. Za pomoč je prosila mamo, ki pa ji je predlagala, da bi odšli v živalski vrt. Mia je bila nad zamislijo navdušena, saj je vedela, da bo doživela marsikaj zanimivega, o čemer bo lahko napisala spis.

Lenine zgodbe: Mia v živalskem vrtu - pravljica za lahko noč

Naslednjega dne se je Mia prebudila že s prvimi sončnimi žarki. Hitro se je oblekla, pojedla zajtrk in pripravila vse potrebno za v živalski vrt. V nahrbtnik je dala nekaj sendvičev in sok, čez ramo si je obesila fotoaparat, na glavo pa posadila pisani klobuček.

Tako opremljena se je z mamo odpravila. Ob prihodu v živalski vrt Mia kar ni vedela, katero žival naj najprej pozdravi. Po krajšem razmisleku se je odločila, da bo to slon, saj je bil njena najljubša žival. Ker je prišla Mia do ograde s slonom ravno v času, ko ga je njegov oskrbnik hranil, je Mii dovolil, da mu pri delu pomaga ter se z njim tudi fotografira.

Po nepozabni dogodivščini s slonom sta se Mia in mama odpravili do žiraf, kjer je Mia občudovala njihov dolg vrat in čudovite lise, nato do opic, ki so ju očarala s svojimi vragolijami, kasneje pa še do medveda, papig, tigra, leva, nilskega konja, krokodila, pingvinov in tjulnja.

Ker je sonce že počasi odhajalo k počitku, je bil čas, da se proti domu odpravita tudi mama in Mia. Utrujenih nog, a polni nepozabnih doživetij sta se odpravili domov, kjer je Mio čakala še domača naloga. Sedaj namreč ni imela več težav s tem, kaj naj napiše, saj je preživela čaroben dan s svojo mamo in njej ljubimi živalmi.

Ocena:
[Skupaj: 6 povprečno: 4.5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor