Danajine zlate pravljice: Dežne kapljice – pravljica za lahko noč

Danajine zlate pravljice: Dežne kapljice - pravljica za lahko noč

Živele so kapljice, ki so bile nekaj posebnega, še posebej takrat, ko so padale z neba.

Tudi otroci jih imajo radi, saj so takrat obuli škornje in skakali po luži, medtem ko so starši vpili, da ne smejo. Takrat so kapljice tudi uživale in ena izmed njih še posebej, saj je povabila vso druščino kapljic na vesele norčije in pustolovščine.

»Gremo!« pravi punca Miss kapljic, kot so jo klicali, saj je bila ena izmed najlepših. »Na veselo skakanje, sedaj bo zabavno, ker bo dež.« Vse so začele padati na trdna tla, da so kar skakale iz lužo v lužo. »Juhej, tukaj bo prav zabavno. Naredimo si čoln in plujmo po morju sem ter tja.« Miss so vse kapljice tako ubogale, da so do večera že bile tako utrujene, da skoraj niso mogle več, a so vedele, da bodo morale padati vse do jutra in še cel naslednji dan. Uboge kapljice, a Miss se ni predala, bolj, ko je norela po vodi in čofotala, več je imela energije.

Ponoči se je dež ustavil in kapljice so se spočile, le Miss je še norela. Naslednji dan so se kapljice spočile in začele padati, a Miss ni bilo nikjer. Kapljice so jo iskale, nato pa jo je ena od kapljic zagledala; vso obležano na tleh. Po njej je veselo skakala deklica s škornji. Kapljice se niso ozirale na deklico in poskušali rešiti ubogo Miss.

Uboga  Miss, namesto da bi se ponoči spočila, ko je nehalo padati, je veselo zganjala norčije in sedaj je bila vsa utrujena od nočnega norenja. Tako so jo kapljico pokrile in dale na ležišče, da si je opomogla, nato pa nadaljevale s svojim delom. Ko se je Miss spočila, je poklicala vse kapljice in se zahvalila za njihovo pomoč ter spet nadaljevala po starem.  »Gremo! Pustolovščina nas čaka,« je rekla Miss in se veselo smejala.

Ocena:
[Skupaj: 7 povprečno: 4.3]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor