Razlog, zakaj je ta fotka bila všečkana več kot 370.000x

bikini-mama

Ko je lifestyle bloggerka Rachel Hollis na svoji FB strani The Chic objavila zgornjo fotografijo, je spodbudila več kot 11.000 žensk,  da so komentirale in delile fotografije svojega telesa (zlasti po rojstvu), dobila je skoraj 380.000 všečkov in preko 46.000 delitev.

Zakaj? Delno zaradi slike same, slike lepe, samozavestne ženske in matere, ki uživa na počitnicah ob morju – brez zakrivanja in brez skrbi. Največ pa je pri uspehu same objave prispeval komentar, ki ga je napisala zraven:

Imam strije in nosim bikini. Imam trebuh, ki je trajno ohlapen od nošenja treh ogromnih otrok in nosim bikini. Moj popek je povešen … (kar je nekaj, kar pred tem  sploh nisem vedela, da je mogoče) in nosim bikini. Nosim bikini, ker sem ponosna na svoje telo in vsako porodno posledico na njem. Te posledice povedo, da sem bila dovolj blagoslovljena za nošenje mojih otrok in ohlapen trebuh pomeni, da sem se močno trudila, da bi shujšala, kolikor je mogoče. Nosim bikini, ker edini človek, za katerega mnenje mi je mar, ve, kaj sem dala skozi, da zgledam takole. Isti človek pravi, da še nikoli ni videl česar bolj seksi kot moje telo, moje poporodne spremembe in vse. To niso brazgotine, dame, to so lise, ki ste si jih prislužile. Razkazujte to telo s ponosom.

Pri naslednjem obisku plaže ali bazena se spomnite Rachelinih besed in s široko razprtimi rokami sprejmite razvoj, ki vse nas materinstvo pelje skozi. Vaše telo je naredilo nekaj izjemnega (nekatera celo večkrat) . Ne skrivajte ga.

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor