Ali je pokovka (kokice) zdrava?

Pokovka je nezdrav prigrizek, ki bi se ga morali izogibati v prehrani otrok? Napačno!

Kar je v pokovki nezdravo, so maščobe in sol, ki jih je običajno v prekomerni količini v skledi, ki si jo mami in tati postavita predse, ko otroci zaspijo. Pokovke iz mikrovalovke se je seveda treba na široko izogibati (raziskave so pokazale, da so ne samo nezdrave, ampak tudi rakotvorne), no, pokovka, pečena v aparatu za pokovko ali loncu z nekaj kapljicami olja, je pa zdrav prigrizek.

Ali je pokovka (kokice) zdrava?

Ali je pokovka (kokice) zdrava?

Tri skodelice pokovke imajo le 93 (kilokalorij, 3.5 gramov vlaknin in samo en gram maščob. Poleg tega je pokovka polnozrnata žitarica, te pa imajo pozitivne učinke na telo, še posebej pri zaviranju srčno-žilnih bolezni, pozitivno vplivajo na zmanjšanje telesne teže in zmanjšujejo tveganje za nastanek sladkorne bolezni.

Otrokom pokovko lahko ponudite kot samostojni prigrizek. lahko pa jo dodate v jogurt namesto kosmičev. Prepričani smo, da jim bo pokovka zanimiva. Še posebej, če jim pokažete, kako nastane. No, ne dajajte pokovke otrokom prezgodaj (nekateri priporočajo, da se je ne da pred dopolnjenim šestim letom) zaradi luščin, ki se lahko nerodno zataknejo v grlu.

Ocena:
[Skupaj: 5 povprečno: 4.6]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor