10 stvari, ki bi jih rada povedala svojemu ginekologu

Vsaka ženska se prej ali slej sreča z ginekologom in ob obiskih marsikatera stvar ostane neizrečena, čeprav bi z največjim veseljem izdavila, kaj ji pri pregledu ni všeč. Poglejmo enega od takih seznamov stvari, ki bi jih svojemu ginekologu rada povedala Crystal.

10 stvari, ki bi jih rada povedala svojemu ginekologu

Lahko preskočimo tehtanje? Napihnjena sem 20 dni v vsakem mesecu. Ne rabim tistih številk, da bi opomnile, da bi bilo bolje tisti sendvič na poti domov spustiti. Lahko naredimo le vizualni pregled in rečemo da je ok? Izgleda malce debelejša kot zadnjič, ampak ni nič kritičnega, to bo kar v redu zame.

Obstaja mogoče prostor kamor lahko odložim hlačke? Vsak enkrat bi za spremembo rada svoja oblačila odložila na neko primerno mesto, namesto da svoje spodnjice mečkam in skrivam pod svoje hlače, medtem ko se pripravljam na pregled intimnih predelov na klopi, kjer se je tisti dan sleklo že vsaj 30 žensk.

Zadnji dan zadnje menstruacije? Ste pa zabavni! Ne vem niti, kaj sem jedla za zajtrk. Datum moje zadnje menstruacije? Približno en mesec nazaj, zato bi lahko le pohiteli in s tem pregledom opravili že dneve nazaj.

Lahko prenehamo z uporabo fluorescenčnih luči? Veste kaj ubija samozavest hitreje, kot če JLo vstopi v sobo? Preklete fluorescenčne luči. Nekaj malega svetlobe pred vašim čelom, ni to dovolj?

Imate še kaj drugega, kaj večjega od prtička, s čimer se lahko pokrijem? Nisem stara dve leti. Imam več kot 50 kg. In absolutno sem večja kot mislite. Potrebujem coto velikosti odeje, da se lahko zakrijem, po možnosti nekaj, kar ni narejeno iz folije za darila. Si lahko sposodim kar tole zaveso za ločevanje prostorov?

Če bi lahko videla naslonjala za noge, bi jih tja tudi dala. Ležiš na hrbtu (brez blazin) in se fokusiraš na vse drugo, razen tisto, kar se dogaja tam spodaj, ko tvoja preljuba zdravnica reče »lahko daste noge v naslonjala?« resno? Ravno sem se namestila, opazujem prav zanimivo razpoko na stropu (mislim, da v obliki Krna) in me prosite, če noge lahko spravim na naslonjala? Prizanesite dekletu. Dajte njene noge na naslonjala. Počutile se bomo, kot da smo v spa centru.

Ja, seveda se lahko pomaknem nižje, ampak resno, res nočem, da moja rit pade na vaša stopala. Pozicioniranje na ginekološki stol je, kot bi poskušal pristati Boeing 747 na najmanjšem možnem letališču. Vidljivost je močno omejena in le s težavo se izognete katastrofi. Pride pa celo do trenutka, ko se počutite kot totalni idiot in vprašate »Bo dovolj?« (sranje, predaleč.)

Kaj hudiča …! Tole je hladno! Od njenih rok do raztegovalca-za-luknjo ki izgleda kot lomilec orehov, je prav vsaka stvar uporabljena tam spodaj hladna, kot bi jo ravnokar vzeli iz skrinje. Si lahko omislite ogrevalni pladenj, mogoče? In kozarec vina, ko smo že pri tem?

Ustvarila si tunel do Kitajske skozi mojo vagino! Ja, malce boli. Vem, da so zdravniki primorani vprašati. Popolnoma razumem, da je empatija del službe. Ampak, saj smo odrasli. Dajmo lepo predvidevati, da boli in sprašujmo po lestvici od ena do deset, kako močno – ena je glavobol, ki mi ga povzroča moj malček po 12 minutnem vpitju in deset je trenutek, ko mi mož stopi na prst.

Oprostite. Kje je moje darilo ob razhodu? Halo? Si po tem brskanju ne zaslužim prav ničesar? Obisk zobozdravnika nam priskrbi novo krtačko. Okulist nam pošlje kontaktne leče. Kaj dobimo po obisku ginekologa? En velik nič. Vsaj nalepka Georga Clooneyja bi bila super. Ali pa mogoče kuponček za popust pri odstranjevanju sramnih dlak.

Kaj bi pa vi radi povedali svojemu ginekologu?

Crystal/mommyfried

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor