Poletni nasvet: dojenčka oblecite več, malčka izpostavljajte manj

Temperature so visoke, višje, kot bi si marsikdo želel. Čeprav je le nekaj čez 30 stopinj, se zdi, kot da je 50.

Vročina je že kar neznosna, če v bližini nimaš morja, reke ali jezera, v katerem bi se lahko ohladil, domače klime ali klimatiziranih trgovskih centrov, kjer bi se lahko skril in počakal na malce prijetnejše ozračje. Tako vroče je, da je potrebno biti čim manj oblečen. Potrebno je odvreči čim več oblačil.

Poletni nasvet: dojenčka oblecite več, malčka izpostavljajte manj

Razen če nisi dojenček

To je ena od stvari, ki me kar precej spravlja s tira. To vidim povsod. Dojenčki nimajo na sebi ničesar razen pleničk. Goli dojenčki v parku, goli dojenčki v restavraciji, goli dojenčki v trgovskih centrih, goli dojenčki povsod. Pa oblecite jim že nekaj, no.

Goli dojenčki

Ne govorim o malčkih. Vsi vemo, da se malčki sami slečejo, ko jim nekaj pihne v glavo. Tako matere skoraj cel dan porabimo samo za to, da se naši malčki ne bi slačili kadarkoli in povsod. Ampak jaz govorim o dojenčkih – o tistih malih bitjih, za katere moramo starši poskrbeti, da so ustrezno oblečeni. Ne glede na to, če dan preživljamo v zaprtih prostorih ali zunaj, moramo vedno poskrbeti, da je dojenčkom udobno in da so primerno zaščiteni.

Pri oblačenju dojenčkov velja naslednje pravilo – dodajte en sloj oblačil več, kot ste sami oblečeni. Za večino dojenčkov to pomeni bodi z lahkimi in svetlimi bombažnimi hlačami. Nekaj takega, kar zaščiti dojenčkovo kožo pred zunanjimi vplivi in vsi vemo, kako močno je sonce. Tudi sami ne bi po trgovini hodili v spodnjih hlačkah, zakaj bi potem bil vaš dojenček tako oblečen? Seveda to velja, ko ste zunaj, doma veljajo drugačna pravila. Doma ste lahko oblečeni tudi samo v hlačke, če vam tako paše, ampak zunaj .. zunaj naj bo dojenček ustrezno oblečen!

Poletni nasvet: dojenčka oblecite več, malčka izpostavljajte manj

Posebna zgodba so malčki, ki jih sredi največje vročine praktično gole prevažajo v vozičkih. Brez kakršne koli zaščite pred soncem. Včasih naletim na kakšnega že zardelega, ki pridno “nabira” že zdavnaj preseženo dnevno dozo sončnih žarkov v pregretem vozičku. Pa saj sami veste, kako se počutite v razbeljenem avtu brez klime v stoječi koloni. Ampak to je že druga zgodba …

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 3]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor