Močni ljudje – čuvajte jih

Močni ljudje so lahko veliko bolj nezaščiteni kot šibki. Med nevihto se tanka bilka samo zvija in šumi, drevo pa se enostavno zlomi in umre za vedno – pravijo Kitajci, in Kitajci vedo, kaj govorijo.

Močni ljudje - čuvajte jih

Močni ljudje sploh niso odgovorni zase. Niti za svoje najdražje. Oni so odgovorni za ves tisti svet, ki je dosegel njihovo orbito. Kot pravijo fiziki, moč privlači in tudi oni vedo, kaj govorijo.

Močni ljudje sploh niso bolj zdravi in bolj odporni od ostalih. Oni se preprosto zavedajo, da se nimajo pravice onesvestiti ali umirati, vse dokler je še kdo od njih odvisen.

Močni ljudje lahko v situacijah množične panike skočijo v vodo, priplavajo do utapljajočega se otroka, ga pripeljejo na obalo, se prepričajo, da ga nič več ne ogroža in šele potem si oddahnejo. Tako pravijo zdravniki in oni so pri svojem dolgoletnem delu videli veliko več čudežev kot Kitajci in fiziki skupaj.

Močni ljudje so zelo osamljeni. Ne zato, ker nikogar ne bi trpeli poleg sebe, preprosto – oni so močni. In zato, ker so močni, nihče ne razmišlja, da znotraj njih prebivajo bolečina, grozota, osamljenost, žalost …

Po zemlji hodijo močni, tihi ljudje. Z njimi ni vedno lahko, ni vedno prijetno, ni vedno lagodno – vendar z njimi je varno. To je natanko ta podpora, ki vedno pride na pomoč takrat, ko jo potrebuješ.

uspesnazena

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor