Ali ste običajen ali moder starš?

Vsi mi smo preživeli otroštvo, vendar pogosto na to pozabljamo. Globoko v sebi vemo, kako pravilno postopati z otroki, a v vsakdanu nam primanjkuje potrpljenja in modrosti, da bi to tudi uresničili.

ali-ste-obicajen-ali-pameten-stars

Običajen starš je prepričan, da mora ves svoj prosti čas v celoti posvetiti otroku, pri tem pa postavlja svoje interese v ozadje.

Moder starš je sposoben samostojno skrbeti zase, to uči tudi svoje otroke.

***

Običajen starš večere preživi tako, da pomaga svojemu otroku pri njihovih domačih nalogah.

Moder starš se pri vzgajanju otroka poslužuje sledeče strategije: otrok mora sam skrbeti za svojeo domačo nalogo in sam je odgovoren zanjo.

***

Običajen starš poskuša z različnimi darili in denarjem omiliti občutek krivde.

Moder starš redno daje otroku žepnino, ki ga mora razporediti na takšen način, da si otrok lahko samostojno kupuje stvari ali igračke, ki niso vključene v družinski proračun.

***

Običajen starš ne poskuša razumeti, zakaj se njegov otrok neprimerno obnaša, kot da ga v tistem trenutku sploh ne posluša.

Moder starš z vsemi močmi poskuša slišati svojega otroka, da bi razumel, kaj se skriva za njegovim neprimernim obnašanjem in našel način, kako bi svojemu otroku lahko pomagal.

***

Cilj vzgajanja otroka pri običajnem staršu je vzgojiti dostojnega človeka.

Moder starš naredi vse, da bi zgradil tesen odnos z otrokom.

***

Običajen starš neguje svojega otroka v duhu popustljivosti, včasih mu dovoli, da se mu povzpne na glavo.

Moder starš se zaveda, da ima vso pravico do osebnega prostora, hobija in časa, preživetega brez otrok. On spoštuje svoje kot tudi otrokove meje.

***

Običajen starš skuša zaščititi otroka pred vsemi življenjskimi težavami, tako da dela stvari, ki niso potrebne.

Moder starš dovoljuje otroku delati napake in potem se skupaj z njim pogovarja o tem, kakšno pozitivno lekcijo otrok iz nastale situacije lahko izvleče.

Uspešna žena

Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor