Povežimo se z otrokom na zabaven način – nova igra za celo družino

Kaj trenutno najbolj skrbi vašega otroka? Ali ima v šoli kakšne težave? Katera risanka, oziroma film mu je najljubši? Morda veste, katere vaše lastnosti so mu najbolj všeč in katere ne? Kateri del dneva mu je najbolj všeč in zakaj?

Povežimo se z otrokom na zabaven način - nova igra za celo družino Morda lahko vprašam tudi drugače. Ali vaš otrok ve, kdaj vas je bilo najbolj strah? Katere napake ste naredili v življenju in kaj ste se naučili iz njih? Katera je vaša najljubša pijača?

Poznate odgovore na ta vprašanja? Pozna vaš otrok odgovore na ta vprašanja?

Če nimate časa na pretek in če se z otrokom vsakodnevno načrtno ne pogovarjate o takih vprašanjih, potem je odgovor verjetno ne. Vsaj ne na vsa.

Kako se je rodila ideja o igri s karticami?

Ko sem pred časom ugotovila, da se v družini premalo pogovarjamo, da se premalo poznamo med sabo in da imamo premalo stika, sem začela iskati načine, kako bi lahko to izboljšali. Ugotovila sem, da s pravimi vprašanji lahko dobim prave odgovore. Pobrskala sem po netu in jih našla. ‘Prava’ vprašanja. In kmalu ugotovila, da se moji otroci kljub pravim vprašanjem nočejo pogovarjati o njih, ker imajo občutek, da vrtam vanje.

Tako se je rodila ideja o igri s karticami, na kateri bi bila postavljena ta ‘prava’ vprašanja. 🙂 In izkazalo se je, da je postavljanje vprašanj otrokoma skozi igro odlična ideja. Vsakdan sta se veselila in komaj čakala trenutke, ko se bomo lahko pogovarjali in spoznavali. 🙂 In tudi sama sem se resnično veselila trenutkov, ko bom tudi jaz lahko spoznavala v prvi vrsti sebe (!) in nato tudi otroka ter seveda moža. Kljub temu, da sva skupaj že precej let, so me nekateri njegovi odgovori pozitivno presenetili in dali še večji vpogled v to, kdo je človek, ki vsak večer zaspi ob meni. 🙂

Ko sem odgovarjala na vprašanja, sta me otroka večkrat začudeno gledala. Nikoli me namreč še nista slišala govoriti o mnogih vprašanjih, zastavljenih na karticah. Nikoli nisem govorila z njima o tem, kateri glasbeni inštrument mi je najbolj všeč, ali bi bila rada slavna (in zaradi česa), kdaj v življenju sem bila najbolj srečna in če sem kdaj razmišljala o spremembi imena (ter katero ime bi si v tem primeru izbrala). Uživala sta v tem, da sta tudi onadva spoznavala svojo mamo in očeta iz popolnoma nove perspektive.

Družinske kartice igrajmo se -spoznajmo se lahko imate tudi vi doma

Bi tudi vi radi na takšen način poglobili vaše odnose? Se spoznali med sabo in sami s sabo (vprašanja so zastavljena tako, da večkrat dobimo uvid tudi v to, kdo smo mi sami in kako razmišljamo)?

Potem vas vabim, da kartice naročite tukaj. Stanejo 13,5 evra+1,5 evra ptt.  Za vsa vprašanja sem vam na voljo janja@socuten.si

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Janja Urbančič

Sem mamica dveh šolskih otrok, predavateljica in vodja delavnic za starše, avtorica Oksijevega plakata za učenje čustvene inteligence, avtorica Družinskih kartic Igrajmo se-spoznajmo se ter avtorica Partnerskih kartic Igrajva se-spoznajva se. Vodim Fb skupino Sočutno starševstvo, kjer si lahko preberete več o sočutnem načinu vzgajanja. Na moji spletni strani www.socuten.si najdete članke, video posnetke s področja sočutne vzgoje, koledar dogodkov, se naročite na e-novičke ali kupite moje izdelke. Vabljeni! :)

Dodaj odgovor