Domači bonboni za kašelj in vneto grlo za otroke in odrasle
Prihaja čas kašlja in prehlada, ko bosta kašelj in prehlad pogosta nadloga. Za blaženje simptomov bolezni smo navajeni posegati po lekarniških preparatih. Seveda septolete proti kašlju in bolečinam v grlu pomagajo, vendar pa je njihova vsebina polna kemičnih komponent, ki jih vaše telo ne potrebuje.
Okusne bonbone lahko lepo enostavno iz naravnih sestavin pripravimo tudi sami doma. Dobili bomo varne, zelo okusne bonbone, ki odlično blažijo neprijetne simptome bolečega grla in kašlja. So idealno zdravilo za vašega otroka.
Sestavine za domače bonbone
- ena skodelica sladkorja
- pol skodelice vode
- jušna žlica limoninega soka
- jušna žlica medu
- pol čajne žličke ingverja v prahu
- četrt čajne žličke mletih nageljnovih žbic
Limonin sok je bogat z vitaminom C. Med ima antibakterijski učinek in pomaga umiriti boleče grlo. Ingver ima protivnetne lastnosti, pomaga pri lajšanju bolečin in pri slabosti ter pomaga vzdrževati imunski sistem. Nageljnove žbice delujejo antiseptično in so polne antioksidantov.
Priprava domačih bonbonov za kašelj in boleče grlo
- Posodo, v katero smo dali vse sestavine, postavimo na štedilnik, da vsebina zavre.
- Ko zavre, kuhamo na zmanjšanem ognju še 15 do 20 minut. Med kuhanjem vsebino občasno premešamo.
- Medtem ko čakamo, pripravimo pekač, ki ga obložimo s peki papirjem.
- Maso po 15 do 20 minutah odstavimo in pustimo nekaj minut, da se zgosti. Gostota mora biti podobna sirupu.
- S pomočjo žlice na pekaču naredimo majhne bonbončke. Pazimo, da se ne spečemo, saj je masa za domače bonbone zelo vroča.
- Pustimo, da se masa ohladi. To bo trajalo kakih 20 minut.
- Nato domače bonbone potresemo z mletim sladkorjem, da se ne bodo sprijeli. Odstranite peki papir in pekač dobro pretresite, da se domači bonboni obložijo s sladkorjem.
Tako, domači bonboni so pripravljeni. Lahko jih spravimo v škatlico, obloženo s peki papirjem in po potrebi kakšno poližemo. Lahko pa jih raztopimo v vroči vodi in popijemo.