Tenis je lep in zabaven šport

Vpliv in priljubljenost tenisa po svetu sta vse večja. Veliko staršev vpisuje svoje otroke v teniške šole iz različnih razlogov. Nekateri otroci teniške treninge obiskujejo z veseljem, obstajajo pa tudi takšni, ki ne. V vseh teniških šolah bi se morali zavedati, da so otroci le otroci, ki so se prišli na trening zabavati.

Tenis je lep in zabaven šport

Dejstvo je, da vsi otroci ne želijo postati najboljši na svetu, zato je pomembno, da jim zagotovimo zabavo, saj so po to tudi tja prišli. Velikokrat odrasli menijo, da če je otrok dober v nekem športu oz. če rad hodi na treninge, je njihova želja postati najboljši na svetu. Vendar ni vedno tako.

Pomembno je, da poslušamo svoje otroke in upoštevamo njihove želje ter jim pričaramo treninge takšne, kot si jih sami želijo, saj jim bo ostal na ta način ta šport v najlepšem spominu za celo življenje. Tudi treninge bojo obiskovali z večjim veseljem, če bodo vedeli, da jih tam čaka nekaj zabavnega. Tenis je šport za celo življenje, zato je pomembno, da ga otroku predstavimo tudi na zabaven način. Tenis lahko začnemo igrati že v zgodnjih letih našega otroštva in ga igramo do poznih let. Skozi ta leta pa nam tenis da veliko psihičnih, fizičnih, emocionalnih in socialnih prednosti.

Otroci na igrišču in izven njega veliko komunicirajo, pridobivajo določene vrednote in navade ter sklepajo velika prijateljstva, ki ostanejo za celo življenje. Skozi tenis otroci pridobijo določeno pripadnost, postanejo odgovorni in disciplinirani, se naučijo tekmovalnosti, se znajo spopadati s pritiskom, naučijo se timskega dela, pridobijo zdrave delovne navade in še bi lahko naštevali.

Otroci in tudi odrasli so na tenisu v konstantnem gibanju in akciji, zato pri tem porabijo veliko kalorij na zabaven način, oblikujejo svoje mišice, delajo na svoji koordinaciji in seveda, kar je  najbolj pomembno, skrbijo za svoje zdravje. Tenis pa seveda predstavlja tudi odlične možnosti in prednosti za družine, da igrajo tenis skupaj in na tenisu preživijo dragocen čas, ki pa ga v današnjem svetu vse bolj primanjkuje.

Kaja Rajh

Tenis OXI
Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Tenis OXI

Naša teniška šola OXI je s svojim delovanjem prisotna na Pragerskem, Črešnjevcu, Vrholah, v Zgornji Kungoti in v Mariboru. Za teniško pripravo posameznika skrbijo trenerji, ki so odlični poznavalci tenisa in športnega razvoja posameznika, pri našem delu pa nam pomagajo tudi zunanji strokovni sodelavci, katerih znanje obsega vse od priprave, preventive in prehrane športnika. Več o nas preberite na naši spletni strani.

Dodaj odgovor