Zaščitite občutljivo otroško kožo pred vremenskimi vplivi

Hitri padec temperature, veter in tudi ogrevanje so glavni krivci za suho kožo pri malčkih. V hladnih zimskih mesecih se lahko koža rok, nog in obraza, posebej okoli oči ali ust, lahko posuši, kar lahko vaše malčke peče,  se koža napne, lahko pa se pojavijo tudi majhni rdeči madeži.

Zaščitite občutljivo otroško kožo pred vremenskimi vplivi

Otrokom s suho kožo bo dodatno težavo povzročala neprestana sprememba temperature, se pravi prihod od zunaj v toplo stanovanje ali obratno.

Otroška koža je veliko bolj občutljiva od kože odraslih. Hladen veter ali pretirano ogret prostor bosta otroško kožo izsušila, vam pa naložila skrb, kako ji povrniti vlažnost.

Če ima otrok suho kožo, se izogibajte šamponov za pranje in vlažnih robčkov, polnih alkohola. Namesto tega uporabite nežne šampone za lase na osnovi kamilic in aloe vere, nežne gele za tuširanje ter po vsakem kopanju ali tuširanju otroka namažite s kremo, mlekom ali oljem za nego občutljive kože.

Pred vsakim odhodom ven otroka vsekakor namažite z losionom za telo, ustnice mu zaščitite s kremo ali losionom za ustnice, oblecite mu rokavice, kapo in šal, če je otrok majhen pa vzemite še toplo odejico, ki ga bo grela.

Gretje prostora izsušuje zrak. Da bi to preprečili, v sobo, kjer spi otrok, obvezno postavite posodice z vodo, ki bodo služile kot vlažilec zraka.

Vse več mam rešitev za suho kožo svojih otrok poišče v naravni lekarni. Tukaj je nekaj koristnih naravnih pripravkov, ki vam bodo pomagali pri suhi, razpokani in napeti koži vašega malčka.

Kokosovo, oljčno, mandljevo ali laneno olje

Po kopanju na otrokovo vlažno kožo nanesite tanek sloj olja in pustite preko noči. Olje čisti, vlaži in hrani kožo.

Gel iz aloe vere

Aloe vera v obliki kreme ali gela je nekaj, kar morate obvezno imeti v svojem domu.

Ognjičeva krema

Ognjičev cvet je bogat s flavonoidi, saponini, kartenoidi in eteričnimi olji, ki zelo pozitivno vplivajo na kožo. Ognjič pomirja kožna vnetja, zmanjšuje draženje in pomaga pri obnovitvi kože.

Med

Najboljše zdravilo za razpokane ustnice vašega otroka je med, vendar pazite, ker medu otroci, stari manj kot eno leto, ne bi smeli jesti, z ustnic pa ga zlahka pojejo. Pred uporabo medu se posvetujte s pediatrom ali alergologom.

Kamilične obloge

Kamilica bo pomirila kožo in tudi vašega otroka.

klinfo

Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor