Petdnevni izziv za starše – četrti dan

Odgovorno starševstvoTa prispevek je del projekta Odgovorno starševstvo.

Povezava do FB skupine >>> FB skupina Odgovorno starševstvo

Petdnevni izziv za starše - četrti dan

Piše Denisa Lavrenčič, akreditiran inštruktor lokomotornega, socialnega in mentalnega razvoja za dojenčke in predšolske otroke, akreditiran reševalec iz vode in akreditiran vaditelj otroškega plavanja in terapevt v vodnem okolju

Tudi vaš otrok vztraja pri hoji v naravi? On že ve, zakaj …

Vsak otrok je rojen raziskovalec. Ustvarimo našemu malemu radovednežu podlago, na kateri bo razvijal dojemanje in čutenje, izboljševal svoje čutila, krepil koordinacijo in predvsem bo z veseljem odkrival vse novo.

Sploh pa bo to vse tako enostavno.

Bosa hoja po neravnem površju je zdrava in zelo zabavna aktivnost, s katero si mali junak stimulira stopala in trenira celotno motoriko. Vse te lastnosti ima senzomotorična potka, ki jo lahko v kratkem času naredimo in pustimo v sobi. To je podlaga, na katero lepimo razne stvari, po katerih je možno hoditi in stimulirati roke in noge. V zimskem času nadomesti vse te blagodejne učinke narave, ko otrok rad vrže čeveljčke stran in vztraja pri tem, da bi hodil bos. Seveda v sebi ve, zakaj to zahteva. Saj je to čisto naravni proces.

Bosa hoja po senzomotorični potki je odlična preventiva in tudi odlično zdravljenje ploskih nog in hoje navznoter. Ker je preventiva osnova, ne čakajte in se lotite ustvarjanja. Naj vam otrok zraven pomaga.

Potrebujete:

  • Star tepih, pvc podlago, podlago za jogo, puzzle kocke od otroka itd.
  • Razne predmete vseh možnih velikosti in materialov (gobico za posodo, kamenčke, vrv, koščke vej, kostanj, penaste izrezane koleščke itd …)
  • Lepilno pištolo

V prvi vrsti si dobro razporedite, kam boste kaj lepili. Izberite predemete, ki nekaj časa zdržijo in so za otroka varni. Naj se predmeti razlikujejo po obliki, površju, mehkostjo, trdnostjo itd.

Testirajte svoj izdelek!

Ko vse površine polepite, preverite, kako delujejo na vas. Vaša senzomotorična potka je tu. Najbolj se je bo veselil vaš otrok, ampak morate vedeti, da ima potka svoj pomen tudi za nas odrasle.

Denisa Lavrenčič

Denisa Lavrenčič

Akreditiran inštruktor lokomotornega, socialnega in mentalnega razvoja za dojenčke in predšolske otroke, akreditiran reševalec iz vode in akreditiran vaditelj otroškega plavanja in terapevt v vodnem okolju.
Denisa Lavrenčič

Latest posts by Denisa Lavrenčič (see all)

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Denisa Lavrenčič

Denisa Lavrenčič

Akreditiran inštruktor lokomotornega, socialnega in mentalnega razvoja za dojenčke in predšolske otroke, akreditiran reševalec iz vode in akreditiran vaditelj otroškega plavanja in terapevt v vodnem okolju.

Dodaj odgovor