Po čem hrepeniš, mamica?

Odgovorno starševstvoTa prispevek je del projekta Odgovorno starševstvo.

Povezava do FB skupine >>> FB skupina Odgovorno starševstvo

Po čem hrepeniš, mamica?

Po čem hrepeniš, ko si sitna in tečna in vidiš, da vsem okoli sebe težiš?
Hrepeniš po tem, da te tvoji slišijo, objamejo?
Povejo, da je vse ok?
Da vidijo, kaj vse zanje narediš?
Ali da ne bi bila za vse sama?
Mogoče bi končno rada, da nekdo vidi, koliko si vredna, ker sama ne zmoreš?

Po čem hrepeniš, ko pripravljaš ure in ure rojstnodnevna presenečenja, iščeš darila, dekoracijo, brskaš in brskaš?
Mogoče v sebi že vidiš tiste iskrive oči otroškega veselja, ki na koncu poplačajo vse tiste ure brskanja in velikokrat tudi bolj spraznjene denarnice?

Po čem hrepeniš, ko vidiš otroka v stiski, pa ne najdeš poti do njega in prebiraš knjige, bloge, sprašuješ prijateljice, bereš knjige, vztrajaš in iščeš pot, da bi mu pomagala in da najde sebe?

Po če vse hrepeniš, ko pakiraš za dopust in razmišljaš, ali imaš pripravljeno vse za vse tiste nepredvidljive trenutke dogodivščin na potovanju?
Bi mogoče rada dala otroku še eno lepo izkušnjo nasmejanega dopusta in skupnega druženja?

Po čem hrepeniš, ko vidiš, da vsake 3 mesece ponovno brskaš po trgovini, ker so tista oblačila spet premajhna in čevlji zguljeni?

Po čem hrepeniš, ko vsako uro otroku meriš vročino in ta ne pade?

Po čem hrepeniš, ko opaziš, da si spet kričala, pa čeprav si si 100x rekla, da ne boš več in boš drugače, ker bi rada bila bolj mirna, ljubeča, ker se zavedaš, da si prva ti, da se otrok najprej uči od tebe o življenju, odnosih, sreči, ljubezni do sebe in drugih?

Kot vsaka med nami tukaj, tudi ti kot mama hrepeniš po sreči otroka, po tem, da bo v življenju našel sebe, da bo vedno vedel, kje je njegov dom,
da se bo rad vračal k tebi, da bo nekega dne prišel in rekel: »HVALA MAMA.«
Takrat boš vedela, da so vse prehojene poti, prejokane ure poplačane.

Kot vsaka mama, hrepeniš po tem, da boš svojemu otroku dobra mama.
Ne popolna.
Dobra in zanj najboljša.
Tako kot jaz.
In če mogoče poznaš še kakšno takšno mamico, podeli to z njo, da bo vedela, da ni sama.

Da ti na tej poti pomagam, sem letos napisala knjigo MAMI, NEKDO V MOJI GLAVI PRAVI, ker sem s tabo želela iskreno deliti vse, kar se v nas mamah dogaja, ko smo tečne, sitne, ko vrtamo, kričimo …
DA …, ker bi rada, da to začutiš, po čemer resnično hrepeniš in da boš bolj razumela sebe.

Pa ne samo to. Želela sem podeliti s tako, kar se v resnici dogaja v otroku, ko zavija z očmi, grdo odgovarja, ko prihajajo vsi tisti trenutki, ko pritisne na tvoje gumbe in zakaj je tako pomemben tvoj notranji svet.

Veš, vzgoja ni nekaj, kar se kar zgodi. Je nekaj, kjer izjemno razvijaš sebe v boljšo osebo, če se za to odločiš. Zakaj bi torej čakala na tisto, po čemer hrepeniš toliko let, ko lahko sama sebi to daš vsakodnevno? Ko narediš to, daš otroku vero, samozavest, lastno vrednost in princip, kako presegati svoje lastne vzorce. Vredno je.

O knjigi lahko prebereš več tukaj: Nekdo v moji glavi pravi …

Alex Pin

Alex Pin

Sem Aleksandra - Alex Pin. Del moje poti je pisanje knjig predvsem za otroke. Pišem pa tudi za starše o drugačnem pogledu na vzgojo in o jazbecih ter otrokovih supermočeh.

Po poklicu sem učiteljica in 10 let sem delala v šosltvu,10 let kot coachinja, sedaj pa najraje pišem knjige in pomagam mamicam, da najdejo svojo avtentičnost in sebe v vzgoji.

Seveda se je tudi meni obrnil svet na pravo mesto, ko sem poslala mama. Dobila sem novo poslanstvo, da naučim otroka vere vase za življenje. Potem je nekega dne sin pri svojih štirih letih rekel: »Mami, nekdo v moji glavi mi govori, da sem slab fant.«

Tako se je začela moja pot zavestnega, pozitivnega, odgovornega starševstva ob jazbecih in supermočeh.

Sem avtorica več inovativnih knjig za otroke, skozi katere otrokom in odraslim kažem pot do samozavedanja, pomagam staršem pri vzgoji in osebnem razvoju, predvsem pa jim želim vlivati vero vase, jih učiti, kako okrepiti vztrajnost, odločnost in samozavest.

Čutim, da je moja pot prižigati lučko pri starših, ker s tem prižgemo luč prihodnosti.
Alex Pin
Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor