Imate vse potrebne izdelke za nego vašega novorojenčka?

Imate vse potrebne izdelke za nego vašega novorojenčka?

Nakup opreme za novorojenčka zagotovo ni lahka naloga in če ste pravkar postali starši, boste verjetno presenečeni nad količino izdelkov in ogromno izbiro vseh kosov opreme.

Prve dni po prihodu domov bo vaš malček potreboval nekaj osnovnih kosov otroške opreme, ki vam bodo olajšali vsakdanjik in vam dali dovolj časa za uživanje v teh posebnih trenutkih. V osnovno opremo zagotovo spadajo proizvodi otroške kozmetike, kot so plenice, vlažilni robčki, kakovostne kreme ter blaga mila in prvi šamponi za kopanje.

Z malo truda in vztrajnosti boste dojenčka večkrat na dan dojili, kjer vam bo v veliko pomoč oprema za dojenje kot je udobna blazina za dojenje, prsna črpalka in pa ščitniki in prsne blazinice, ki vam bodo olajšale morebitna nelagodja. V obvezno opremo, ki jo boste potrebovali od začetka sodijo še stekleničke za hranjenje, sterilizatorji za stekleničke in dude ter druga oprema za nego otroka kot so pripomočki za previjanje in kopanje vašega novega člana družine.

Nekaj nasvetov za izbiro osnovne otroške opreme

Novopečeni starši se pogosto izgubijo pri izbiri resnično pomembne otroške opreme. Logično je, da vsak starš želi le najboljše za svojega otroka, vendar to ne pomeni, da morate kupiti goro opreme, za katero niste prepričani, če jo boste sploh kdaj potrebovali. Zato je pomembno, da še pred rojstvom otroka začnete raziskovati in se pogovorite z drugimi starši ter preverite njihovo izkušnjo iz prve roke. Poleg otroškega vozička in avtosedeža se mnogi strinjajo, da je zelo praktičen in uporaben kos otroške opreme še stol za hranjenje.

Res je, da stola za hranjenje ne boste potrebovali dokler dojite in dokler se otrok ne nauči sedeti ter začnete s hranjenem s tršo hrano. Tudi takrat lahko otroka hranite v naročju, uporabite voziček ali nek drug kos opreme s primernim sedežem. Če se odločite za eno od teh možnosti, pa bodite pripravljeni na nered ob vsakem hranjenju! Visok stol za hranjenje je bolj praktičen in z njega je veliko lažje odstraniti ostanke hrane kot z otroškega vozička.

Ne pozabite, da stola za hranjenje ne boste potrebovali preden otok dopolni 6 mesecev, tako da boste imeli dovolj časa za raziskovanje ponudb in iskanje nasvetov pri prijateljih in drugih starših.

Prvi sprehodi z vašim otrokom zahtevajo kakovostno in praktično opremo

Ko boste pripravljeni na prvi izhod s svojim otročičkom, obstajata dve stvari brez katerih ne boste mogli – kakovostni avtomobilski sedež in praktičen otroški voziček. Zahvaljujoč pametnemu dizajnu modularnih sistemov, ki združujejo avtosedež in otroški voziček ter podobnih potovalnih sistemov, ki omogočajo montiranje avtosedeža na okvir vozička, lahko z enim nakupom odljukate oboje.

  1. Nakup kompleta – otroški voziček + avtomobilski sedež

Če izberete voziček in avtomobilski sedež v enem lahko bistveno prihranite. Najbolj pomembno pa je, da preverite da vam popolnoma odgovarjata oba izdelka. Čeprav je čas uporabe odvisen od hitrosti rasti vašega malčka, izkušnje drugih staršev kažejo, da bo prvi avtosedež prerastel v prvih 10 – 14 mesecih, voziček pa bo načeloma aktualen veliko dlje, vse od 2 do 3 leta. Zaradi varnosti je potrebno avtomobilski sedež skrbno in redno „nadgrajevati“ glede na otrokovo starost in težo. Če razmišljate o nakupu rabljenega avtomobilskega sedeža temeljito preverite, da je ta nepoškodovan.

  1. Ločeni nakup avtosedeža in vozička

Če ste že izbrali model otroškega vozička priljubljene znamke, hkrati pa dobili priporočilo za avtosedež popolnoma druge znamke in ne želite delati kompromisov, se boste verjetno odločili za nakup ločenih izdelkov. Pogosto lahko ob avtomobilskem sedežu kupite tudi adapter, ki omogča združevanje z otroškim vozičkom. Takšen nakup zahteva malo več raziskovanja in priprav, saj morate najti pravi adapter, ki bo povezal izbrani avtosedež in voziček, ta pa morata biti čim bolj kompatibilna.

Kako izbrati idealen 2v1 otroški voziček?

Poizkusite izbrati otroški voziček, s katerim boste zadovoljni dolgoročno in ga boste lahko uporabljali dlje časa kot avtosedež za novorojenčke. Veliko število lažjih modelov otroških vozičkov bo težje preneslo dodatno težo avtosedeža – če si želite lažjega modela vozička zato raje razmislite o ločenem nakupu. Svoj model vozička izberite glede na svoje vsakodnevne navade, v obzir pa vzemite predvsem kako pogosto ga boste uporabljali in na kakšnem terenu.

Katere so lastnosti dobrega 2v1 avtosedeža?

Ko govorimo o 2v1 kombinacijah otroškega vozička in avtosedeža je pozornost treba nameniti teži celotnega sestava in posamičnih kosov opreme, kar je pomembno tudi pri izbiri avtosedeža. Če ga nameravate uporabljati kot del seta, to pomeni, da ga boste vsak dan (in verjetno večkrat na dan) prestavljali iz avtomobila na voziček in obratno. Zato je pomembno, da avtosedež ni pretežak in vam s tem ne otežuje preveč prestavljanja v in izven avtomobila. Kot smo že omenili, pa lahko razmislite tudi o nakupu dodatne opreme, ki vam omogoča tudi povezovanje izbranega avtosedeža na vaš otroški voziček.

Enostavni koraki do najugodnejše otroške opreme

Kaj moramo kupiti, kaj si lahko izposodimo, na kaj moramo biti pozorni pri izbiri, kje je najlažje pregledati in kupiti vso opremo… to so samo nekatera vprašanja s katerimi se srečamo ob prihodu novega družinskega člana. Izkoristite prednosti največjega slovenskega primerjalnika izdelkov Ceneje.si, ki vam bo prihranil tako čas pri iskanju izdelkov različnih trgovin, kot denar z iskanjem najcenejše ponudbe izbranega izdelka.

Foto in besedilo: ceneje.si

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor