Spolna in energetska izčrpanost

Odgovorno starševstvoTa prispevek je del projekta Odgovorno starševstvo.

Povezava do FB skupine >>> FB skupina Odgovorno starševstvo

Pišeta Lea in Nina Beznik

Vsakodnevne obveznosti v službi, doma, v partnerstvu, v odnosu z drugimi ljudmi terjajo velik delež časa in predstavljajo velik stres. Ženske izgubljajo velike količine energije pred in po menstruaciji, med nosečnostjo, po porodu in med dojenjem. Ženska ima ključno energetsko vlogo pri odraščanju otroka, skrbi za gospodinjstvo, dom, partnerstvo. Prav tako različne obveznosti izčrpavajo moške, poleg tega pa se veliko moških nahrani z energijo ženske in če je le te v pomanjkanju, tudi moški ostaja »lačen«.

Kadar smo v pomanjkanju energije, smo utrujeni, izčrpani, začnejo ugašati volja in želja po spolnosti, ohladijo se partnerski odnosi, zmanjševati se začne libido. V povezavi s tem se začnejo izražati posledice na telesu. Pri ženskah predvsem menstrualne težave, PMS, nožnica začne izgubljati vlago in prožnost, pri moških pride do težav z erekcijo in drugih disfunkcij, do bolečine med spolnim odnosom. Običajno vse to spremljajo spremembe v delovanju hormonov, ki so posledica izčrpanosti.

Če med spolnim odnosom nismo prizemljeni, smo v pomanjkanju energije in preveč delujemo »v glavi«, nismo v povezavi s svojim telesom in se ne zavedamo svojih potreb in želja. V takem stanju ne začutimo, kaj partner želi in potrebuje. Žal se na področju spolnosti v partnerstvu pogosto dogaja, da delamo, »kar je prav« in »kolikor je prav«, temu rečemo, da »oddelamo zakon«. Vendar pa to na energetskem nivoju pušča velike posledice. Pri spolnosti iz dolžnosti oseba občuti sram, gnus, jezo in te občutke zelo pogosto potlači. Druga oseba pa se počuti zmedeno, krivo, kot izkoriščevalec. To obema še dodatno jemlje energijo in uničuje odnos.

Kadar imamo spolni odnos z osebo, ki je v pomanjkanju energije, se nam lahko zgodi, da imamo občutek, kot da je ni z nami. Fizično telo je prisotno, a osebe ni tukaj in sedaj. S tem lahko partnerja zelo ranimo, saj se počuti neželenega in nesprejetega. Pogosto ob takem partnerju oziroma če sami nismo v telesu, ne moremo doseči orgazma.

Pri spolnem odnosu gre za prenos energije. Najbolje je, če sta partnerja energetsko usklajena. V primeru, da je eden od partnerjev v pomanjkanju energije, lahko spolni odnos drugega zelo izčrpa. In iz tega razloga lahko npr. ženska začne odrivati moškega. Ne gre za to, da ga nima več rada ali da je ne privlači, preprosto želi prihraniti svojo energijo. In ko se to zgodi večkrat, partner obupa in čez čas niti več ne poskuša pristopiti, saj zavrnitve partnerja močno prizadenejo. In nemalokrat, ko si ženska spolnosti ponovno želi, jo partner odklanja in jo povsem nezavedno želi s tem kaznovati za vse zavrnitve. Seveda velja tudi obratno.

Kadar ima nekdo zelo močno, neustavljivo potrebo po spolnosti, govorimo o oralnosti. Pri taki osebi gre za hudo pomanjkanje energije, ki jo želi dobiti od partnerja. Žal pa občutek »nahranjenosti« ne traja dolgo, poleg tega pa drugo osebo lahko odnos na ta način precej izčrpa. Zato je tako zelo pomembno, da se znamo nahraniti od znotraj, da se znamo in zmoremo priklopiti na zemeljsko energijo, ki nam omogoča občutke varnosti, mirnosti in zadovoljstva in nam omogoča, da živimo ravnovesje na vseh področjih, tudi v spolnosti.

Lea & Nina Beznik

Lea & Nina Beznik

Sva sestri in najino poslanstvo je pomagati otrokom in mladostnikom pri premagovanju vedenjskih, čustvenih, psihosocialnih ter učnih izzivov. Skupaj s starši skušava reševati različne stiske povezane z družinoiniščemo odgovore na vzgojna vprašanja.

Več informacij na Platea.
Lea & Nina Beznik
Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Lea & Nina Beznik

Lea & Nina Beznik

Sva sestri in najino poslanstvo je pomagati otrokom in mladostnikom pri premagovanju vedenjskih, čustvenih, psihosocialnih ter učnih izzivov. Skupaj s starši skušava reševati različne stiske povezane z družino in iščemo odgovore na vzgojna vprašanja.

Dodaj odgovor