Najboljši vodnik za hujšanje – spremljanje napredka

25. Spremljanje napredka hujšanja

Natančno spremljanje napredka je pomemben del vašega hujšanja in da pozneje dosežene kilograme tudi zadržite. Za to sta vsaj dva razloga:

  • To vam bo pomagalo spremljati uspeh v tem, kar počnete in da vaše telo počne tisto, kar bi moralo (izgublja kilograme, vzdržuje telesno maso itn.)
  • Ni boljše motivacije od lastnega napredka.

Zaradi tega morate spremljati svoj napredek. To lahko storite na tri načine:

Tehtanje

Tehtajte se enkrat tedensko (ne več, ne manj) in to takoj zjutraj, na prazen želodec. Pri spremljanju napredka je doslednost ključna, zato poskrbite, da se boste vsakič tehtali enako in na istem mestu. Če se želite tehtati v majici, naj bo to vedno ista majica. Ali vsaj najbolj podobna. Določite dan, ko se boste tehtali. To morate, kot smo že zapisali, narediti takoj zjutraj, ko se zbudite, še preden kaj pojeste ali popijete. Zapisujte težo v zvezek, na koledar, v računalnik, kamorkoli in novo izmerjeno težo vpišite takoj po tehtanju.

Merjenje

Kupite krojaški meter, meter, ki ga lahko ovijete okoli sebe in se pričnite meriti. Delajte to vsaj enkrat mesečno, vendar ne več kot enkrat na teden. Izmerite obseg pasu, rok, bokov in prsi. Ni pomembno, kaj boste najprej izmerili, bistveno pa je, da vedno merite na istem mestu. In tudi to morate početi takoj zjutraj, ko se zbudite, na prazen želodec.

Fotografiranje

Gledati, kako v vaša teža počasi zmanjšuje in je centimetrov vse manj, zares deluje vzpodbudno. Še zabavneje je gledati lastni napredek na fotografijah. Sami sebe vidite vsak dan, tako da boste sami najtežje opazili spremembo kilaže. Zato pa so fotografije zelo primerne, da vas spomnijo, kakšni ste bili, ko ste začeli in kako napredujete. Za to, da bi videli vsak milimeter napredka, ki ste ga dosegli, je ena fotografija na mesec povsem dovolj.

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor