Osem stvari, ki jih lahko samo mamice fantkov razumejo

Kot ženska si prav gotovo niste mogli predstavljati, kaj vas čaka, ko ste izvedeli, da boste rodili fantka. Verjetno se spomnite, kako ste se vi obnašali kot otrok in s čim ste se takrat igrali in ste bili, blago rečeno, šokirani, ko so Barbike in čajanke zamenjali kričanje, plezanje in konstantno lomljenje stvari. Kar naenkrat mir in tišina v hiši ne obstajata več, pranja oblačil pa nikakor ni in ni konec. Preberite, katere so tiste stvari, ki jih lahko samo mamice fantkov razumejo.

osem-stvari-ki-jih-lahko-samo-mamice-fantkov-razumejo-2

Fantki dajejo najlepše objeme

Fantki najlepše objemajo in dajejo najlepše poljubčke. Ko vas objame sin, je to prava in čista ljubezen. Nikakršnega skritega namena, ki bi se mu motal po glavi, nima. Fantje ljubijo preprosto in iskreno. Nič ni lepšega in čistejšega od fantove ljubezni do svoje mamice.

Prdci so noro smešni

Ali pa vsaj vaš sin misli, da so smešni. Fantki so že od malih nog “talentirani” za spuščanje plinov, bolj je glasno, bolje je. To, da so smrdljivi, je njim oh in sploh. Če imate več fantkov, bo v vašem domu igrala prava simfonija. Sprijaznite se s tem, te bitke ne boste dobili.

Vse bo polulano

Resnično, skoraj vse. Deska na wc školjki, tla, tepih v kopalnici (ki ste ga zaradi svojega sina gotovo zamenjali vsaj 156-krat do zdaj) … in celo zid in rob kadi. Včasih se njihovo lulanje pojavi tudi na mestih, za katera se vprašate, kako je sploh uspelo tja priti.

Vsak predmet se lahko spremeni v pištolo

Dejstvo je, da fantki obožujejo pištole. Tudi, če jim je ne želite kupiti, bodo oni svoje orožje naredili iz česarkoli. Deodoranta, kartona od toaletnega papirja, banane in celo njihovega prsta. Celo v primerih iz prejšnjega odstavka. Vendar v borbi proti pištolam in mečem nikakor ne morete zmagati. Tako se fantki radi igrajo, a vseeno bi se morali z njimi pogovoriti o pravih pištolah in pomenu človeškega življenja. A ne znorite, ko nenadoma šampon za lase postane pištola. To jim je največja zabava.

osem-stvari-ki-jih-lahko-samo-mamice-fantkov-razumejo-1

Fantki so fizično aktivni

Odkar se rodijo, fantki vladajo prostoru, v katerem živijo. Skačejo po pohištvu, en po drugem, se tolčejo in brcajo brez razloga. Fantki razbijajo stvari, vi kričite, oni se pomaknejo nazaj in še nekaj polomijo. Eksperti pravijo, da takšno obnašanje fantkom pomaga razviti odnos z ljudmi in inteligenco. Ampak vse bi moralo imeti svojo mero.

Fantki ne poslušajo

Fantki resnično ne znajo poslušati. A to ni njihova krivda, ker raziskave kažejo, da imajo fantki manj občutljiv sluh od deklic. Deklice, glede na intonacijo, bolje razumejo, kaj nekdo želi povedati, medtem ko fantki tega ne znajo. Zato lahko vaš sin popolnoma ignorira vaš ukaz, da umakne igračke s tal. Lahko mu govorite spet in spet, pa nič. Ampak to je razumljivo, ker je fantek.

Oblačila jim ne pomenijo nič

Mnogo lažje je kupovati oblačila fantkom kot deklicam. Njih ne briga, kaj bodo dali nase. Po drugi strani pa bodo nekako uspeli uničiti vse, kar mu kupite. Dobesedno vse bodo potrgali, umazali s travo, blatom, hrano in celo s stvarmi neznanega izvora. S tem se boste morali sprijazniti, pozabiti na stran vržen denar in iti dalje. A v nekaj ga boste morali vseeno obleči, mar ne?

osem-stvari-ki-jih-lahko-samo-mamice-fantkov-razumejo

Fantki ljubijo brezpogojno

To je morda najpomembnejša stvar, ki se vsaka mamica nauči od svojega sina. Fantki brezpogojno ljubijo, s celo dušo in telesom. Deklice so bolj muhaste, rade komandirajo, ignorirajo, se jezijo ali so trmasto tiho. Fantki pa so odločni, ko gre za njihovo ljubezen in če vas od samega začetka ljubijo, vas bodo ljubili za vedno. Vsaka mamica pravi, da se je od svojih sinov naučila, kaj je prava ljubezen. In če se to ne sklada s tistim, kar ste si zamišljali, ko ste zvedeli, da nosite fantka, boste zagotovo priznali, da je vendar izpadlo bolje, kot ste pričakovali.

Tamara Vujović

Ocena:
[Skupaj: 34 povprečno: 4.5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor