Horoskop – kakšen starš ste?

Oven je strog, a pravičen starš, bika ves čas skrbi, če je doma vsega dovolj, dvojčki svojim otrokom ne težijo, Raki so odlični svetovalci …

Horoskop - kakšen starš ste?

Starš Oven

Oven je kot starš strog, a pravičen. Na splošno je oven za otroka naporen, vendar bi ga otrok moral poslušati, saj ima skoraj vedno prav. Od otroka zahteva vztrajnost, da bi dosegel najboljše rezultate. Včasih otroke vzgaja prestrogo, hkrati pa od njih zahteva, da so individualci. Starš v znaku Ovna se ne sme preveč razburjati in preveč zahtevati od svojih otrok, saj njegove ambicije niso ambicije otroka. Da bi bili boljši starši, bi ovni do otrok morali biti pozornejši.

Starš Bik

Starša, rojenega v znaku Bika, je nenehno strah, da je otrok lačen, žejen ali da mu kaj drugega manjka. Če v kasnejših letih otrok ne bo dosegel finančne varnosti, mu bo starš Bik na vse načine pomagal. Morda mu bo celo poiskal službo. Nikoli ne bo dovolil, da družina nečesa ne bi imela ali da bi živeli v pomanjkanju, razen če ni pregrešna oseba.

Starš Dvojčka

Dvojčki so kot starši zanimivi, dobri in veseli. Le da se včasih ne ve, kdo je tisti bolj otročji – starš ali otrok. Dvojčki se zavedajo svoje neresnosti, zato se bodo včasih odrekli otrokom in zakonu. Vedno bodo imeli čas za pogovor s svojimi otroki, ne glede na to, kako zasedeni so. Vztrajali bodo, da se otroci izobrazijo.

Starš Rak

Starš Rak, med znaki najbolj občutljiv, vedno skrbi. Je otrok lačen, mu je mrzlo? Ima vse, kar rabi? Tudi ko je vse v najlepšem redu, Raka skrbi. Največ pozornosti bo dajal otrokovim občutkom, interesom, kot tudi temu, da je doma vse v redu. Tudi potem, ko otrok odraste in se preseli. Vedno je tu, da pomaga in da kakšen dober nasvet.

Starš Lev

Starš Lev bo najboljši prijatelj svojemu otroku in tudi najboljša podpora. Otrok Leva se bo vedno zavedal svojih kvalitet, svojih zmožnosti, Lev pa bo to energijo še podžigal in krepil otrokovo osebnost s pohvalami. Starš Lev se ne spopada z otrokom, ampak ga “brusi”, da bi postal dober človek. Nikoli ne pokaže svojih občutkov z besedami, ampak bolj z gestami in darili.

Starš Devica

Starš Devica je zelo zapleten. Vse mora biti popolno, njegov otrok pa je nenadomestljiv in najboljši. Če se zgodi, da se z otrokom ne strinja, bo demonstrativno odšel, obenem pa se bo čudil, kako je mogoče, da njegov otrok ni takšen, kakršnega si je on zamislil. Če ste Devica, nikar preveč ne pritiskajte na otroke, da naj se učijo in delajo. Vsak ima svoje življenje in svoj svet. Dajte mu nasvet, a ne pretiravajte.

Starš Tehtnica

Starš Tehtnica bo najbolj skrbel za lepo vedenje in manire svojega otroka. Starš Tehtnica ne bo dovolil neprimernega vedenja in niti takšnega oblačenja. No, najbolj bo skrbel za otrokovo bodočnost, najbolj okoli tega, če je v zvezi in če si bo ustvaril družino, ker Tehtnici je to najpomembnejše. Svojega otroka bo naučil strpnosti in sprejemanja drugačnosti.

Starš Škorpijon

Starš Škorpijon vse vidi in vse ve. Noben ničesar ne more skriti pred njim, ker bo vedno vse spraševal, preverjal, dokler ne bo prepričan, da vse ve. Starš Škorpijon ne dovoli otroku, da bi se izmikal in se ne vedel tako, kot bi se moral, zato je ves čas zahteven. Ne glede na to ali otrok še odrašča ali ima že svojo družino, ga bo starš škorpijon vedno poskušal nadzirati. Najpomembnejše zanj je, da je otrok preskrbljen.

Starš Strelec

Starš Strelec bo svojemu otroku dopuščal največ svobode, otrok pa ga bo zaradi tega spoštoval in imel rad. Raje kot otroku karkoli prepove, mu izpolnjuje želje. Starš Strelec je vesela oseba in otroke vedno povsod pelje s seboj. Za Starša Strelca je fakulteta zelo pomembna, zato bo izobrazba za njihove otroke zelo pomembna. Tako kot športne in razne druge aktivnosti.

Starš Kozorog

Da ne bo vedno tako, da je Kozorog najstrožji znak in da je to slabo, saj je v tem primeru to dobro. Zna biti odločen, ima avtoriteto in ob pravem času vse postavi na svoje mesto, kar je za otroka najpomembnejše. Vedno je dober svetovalec in ne vmešava se v vse, razen ko otrok to od njega zahteva. Starš Kozorog zahteva disciplino in odgovornost.

Starš Vodnar

Starš Vodnar je najboljši prijatelj. Za razliko od starša Strelca svojemu otroku ne bo popuščal. Bo zelo strog in hladen in otroku ne bo odobraval neprimernega vedenja. Če bo videl, da otrok ne posluša nič, bodo sledile sankcije, vendar pa starša Vodnarja jeza hitro mine in po nekem času popusti in spremeni pravila vedenja. Otrok mora sebi postaviti cilje in jih izpolnjevati.

Starš Ribi

Starš Ribi se vedno pretvarja, da ne vidi ničesar, v resnici pa vidi vse. Čuti otrokove potrebe in ne pritiska nanj, ampak mu pusti, da je to, kar je, kar lahko pripelje ali do popolne vzgoje ali do povsem nasprotnega učinka. Otrok bo v glavnem bil usmerjen v neke aktivnosti, a četudi se doma z ničemer ne ukvarja in nima nobenega hobija, ni pomembno. Samo, daje mir v hiši.

Zenskikutak

 

Ocena:
[Skupaj: 14 povprečno: 4.6]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor