Mamin objem – mesto, kjer čas stoji

Čas hitro teče, otroci pa še hitreje rastejo … Preberite ganljivo zgodbo neke mamice, ki je uspela vsak dan vsaj za trenutek zaustaviti čas.

Mamin objem - mesto, kjer čas stoji

Malčki hitro rastejo, kakšna pa je ta hitrost, nam pove dejstvo, da mnogi starši ne uspejo ujeti ritma. Medtem ko ste še včeraj menjali plenice svojemu majhnemu otroku, ste danes že v situaciji, ko morate s svojim pubertetnikom imeti resne pogovore.

Ena mamica je našla način, s katerim vsaj na kratko vsak dan zaustavi čas:

Moj dojenček je postal mali fantek. Vem, da se to ni zgodilo kar čez noč, vendar pa jaz tega nisem opazila. Razlika v njegovi drži, njegovem obrazu, hoji … Nisem se zavedala, da se to dogaja, čeprav sem bila priča vseh teh sprememb. Tako je vedno, kajne?

Jasno mi je postalo danes, ko je zaspal v mojem naročju. Na mestu dojenčka je bil zdaj fantič: skuštrani lasje, večje rokice in nogice, majhno telesce je zamenjalo večje.

Danes sem ga v naročju držala malce dlje kot običajno. Pustila sem, da spi v mojem objemu, zavedajoč se, da bo ostal moj majhen, majceni fantek, vse dokler ga bom tako močno držala. Na ta način lahko zaustavim čas. Ko pa ga položim v posteljo, čas začne ponovno teči. In tako bo otrok rasel, rasel, rasel … vse dokler ne bo nekega dne postal odrasel človek.

Uživajte, dokler so majhni. Vsi vam bodo to rekli. Rastejo z neverjetno hitrostjo. Obe frazi sta tako resnični, istočasno pa tudi tako netočni, ker s tem, ko vsak dan preživimo z njimi, se zdi, da se nič ne spreminja. Že samo en obrok lahko traja celo večnost. Zdi se nam, da neprespanih noči ne bo nikoli konec. A vseeno vsi tako pravijo:

“Otroci rastejo zelo hitro!”

In tako si ga danes želim držati v naročju malo dlje, ker mojega dojenčka več ni. Zamenjal ga je majhen fantek. In nekega dne, v ne tako daljni prihodnosti, bo namesto malega fantka prišel starejši fant, zatem najstnik in potem mladenič.

Zato jih močno objemite zdaj, ta trenutek, če lahko: začutite težo še vedno majhnega telesa v svojem naročju, kjer čas stoji – za vedno!”

yumama

Ocena:
[Skupaj: 7 povprečno: 4.6]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor