Najstnik staršem: obstajajo hujše stvari kot slabe ocene

Bil je zadnji dan šole. Ko je oče šel mimo sinove sobe, je opazil, da je soba pospravljena in celo postelja postlana.

Izgledalo je, kot da je pobral vse svoje stvari in odšel. Očetov sum se je še povečal, ko je opazil pismo na prazni delovni mizi. Prepoznal je sinovo pisavo: “Za očeta”. Z drhtečimi rokami je moški odprl kuverto. Začel je brati:

Najstnik staršem: obstajajo hujše stvari kot slabe ocene

“Dragi oče,

moram te obvestiti, da sem moral oditi od hiše. Nisem vam prej povedal, ker sem vedel, da bosta z mamo naredila škandal. Odšel sem skupaj s svojo punco. Zelo jo ljubim. Vendar sem vedel, da vidva ne bosta odobravala najinega odnosa zaradi njenega pirsinga, tetovaže, motorističnih oblačil in ker je veliko starejša od mene. Vendar ne gre samo za moje občutke. Noseča je.

Njeno ime je Sara. Prepričana je, da bomo skupaj srečni. V gozdu ima svojo vikendico in kup drv, kar nam bo zadostovalo za celo zimo. Načrtujeva veliko otrok.

Sara mi je pomagala spoznati, da marihuana v resnici ni tako škodljiva. Gojila jo bova in prodajala drugim, tako bova imela dovolj denarja za kokain, ki je v zmernih količinah prav tako neškodljiv. Medtem pa bomo molili, da bodo našli zdravilo za AIDS, ker je Saro potrebno pozdraviti. Ona si to zasluži!

Ne skrbi oče, s svojimi 15 leti sem sposoben skrbeti zase.  Nekega dne bova prišla k vama na obisk, da spoznata svoje vnuke.

Rad te imam, tvoj sin.

P.S.

Oče, vse to sem si izmislil. Pri prijatelju sem. Hotel sem vas samo spomniti, da obstajajo tudi hujše stvari od slabih ocen v spričevalu (ta je na mizi v kuhinji). Pokliči me, ko boš pripravljen, da lahko pridem domov. Rad vas imam!”

Ocena:
[Skupaj: 14 povprečno: 4.2]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor