Ko vinski svetovalci svetujejo staršem …

Obstaja veliko razprav, ki določajo, katero vino gre najbolje k piščancu, morski hrani ali zrezku. Kaj pa, če vam lahko jaz povem, katero vino bi šlo najbolje k dnevu, ki ste ga pravkar doživeli? Ti podatki so znani, današnje študije svetujejo vina, ki najbolj ustrezajo različnim vzgojnim situacijam in obnašanju otrok.

Svetovno najbolj znani sommelierji so razkrili seznam, ki smo ga za vas prevedli in priredili ter ga delili – to znanje lahko spremeni vaše življenje. Starši z vseh koncev ponovno doživljajo zadovoljstvo.

Ko vinski svetovalci svetujejo staršem ...

Želimo najbolje za vaše duševno zdravje.

V spodnjem seznamu boste našli najboljša vina za vse faze starševstva.

Rizling odlično sovpada z eksplozivno pokakano plenico

Če je vaš novorojenček imel eksplozivno gibanje črevesja, tako da se vaše roke dobesedno obarvajo rumeno, predlagamo, da takoj srknete kozarec rizlinga. Rizling je osvežujoč, sladkoben in ima nizko raven kislosti. Pravkar ste prejeli dovolj tekočine z vonjem po čisti kislini, zato se naslonite nazaj in uživajte v tem gladkem, lahkem vinu, ki ima ponavadi vonj po jabolkah. Kako prisrčno.

Ko-vinski-svetovalci-svetujejo-starsem-1

Chardonnay gre odlično z neprilagojenim odnosom srednješolca

Če vas vaš srednješolec danes napada s svojim neprimernim obnašanjem in kriči »Ti si najslabši starš na svetu!« ali »Zakaj nisi tako skulirana kot je frendova mama?« potem bi vam najbolj koristila dobra kapljica. Za takšen večer priporočamo Chardonnay, ki vam bo nudil čudovit pitni užitek. Chardonnay ima sladek okus kot različne melone in prefinjeno kremavost. Prefinjena kremavost zveni božansko. Kristjanove žalitve so zelo moteče.

Izberite Sauvignon, ko se počutite, kot da vas stene pritiskajo z vseh strani

Če ste obtičali v hiši, ves dan z malčkom, ki ne dela nič drugega kot da meče vsako igračo, ki jo najde in zmaga absolutno v vsaki stvari, potem vam priporočamo, da zaužijete enega, mogoče dva kozarca Sauvignona. Za to vino pravijo, da ima okus po zemlji, kot po papriki ali po sveže pokošeni travi. Če popijemo nekaj takšnega, kar diši po sveže pokošeni travi, nam bo zagotovo pomagalo pozabiti na boleče spomine na tovornjačke, ki so nam prileteli v obraz ali na ugrize majhne zverinice, ki ne želi drugega, kot da bi vas spravila v jok.

Merlot gre dobro z otroškim terorjem

Če imate več otrok in vsi skupaj so se odločili, da se bodo obnašali kot »pobesneli« norci na isti dan, potem potrebujete nekaj, kar z lahkoto steče po grlu. Nekaj, kar lahko z lahkoto pogoltnemo. Predlagamo Merlot. To vino so nam priporočili kot »spoznavno« vino začetnim pivcem vina, ker je gladko in lahko. Zavedamo se, da niste novi pri vinu, vendar ta večer ni večer, da bi se zafrkavali s suhim vinom, ki vas sili, da bi ga pili počasi. Nad vami se je zgodil teror številnih otrok in vi ste še vedno živi, da se zaradi tega pritožujete. Spij Merlot, bojevnik.

Modri Pinot gre odlično z udarjenim ali opraskanim vozilom

Če je vaš najstnik ruknil v vaš novi avto, medtem ko je poskušal vzvratno parkirati, potem priporočamo Modri Pinot. To vino je zelo delikatno in sveže, z razliko od vašega sina, katerega smisel življenja je, kot se zdi, razbijanje vseh avtomobilov, ki jih imate v lasti. Tanini v tem vinu so zelo blagi, kar povzroči nasprotni okus od grenkega. Nihče ne potrebuje suhega vina, medtem ko je njihov najstnik neprestano udeležen v resnični življenjski igri “razbijanje avtomobilov” … vam je že dovolj grenko, zahvaljujoč njemu.

Cabernet sauvignon gre odlično skupaj s slabo higieno

Če se kar na lepem znajdete med otroškimi izbruhki in izločki ali malčkovimi smrklji, potem morate spiti kozarec vina, zaradi katerega se boste vsaj za kratek trenutek počutili kraljevsko. Priporočamo kozarec Cabernet Sauvignona. Za to vino menijo, da je kralj rdečih vin. Je temno, bogato in pravijo, da ga lahko primerjamo z dekadentnim sočnim biftekom. Ko smo enkrat prekriti z različnimi telesnimi tekočinami, nimamo ne časa ne želje, da bi si spekli biftek. Na srečo pa za pitje kozarca vina ne potrebujemo veliko truda. Pozabi na biftek, zagrabi svoj najboljši kristalni kozarec in doživi edinstveno kraljevo izkušnjo. Še prej pa zamenjaj majico. Kralji in kraljice ne bodo naredili niti požirka vina s posušenimi smrklji na svojih oblačilih.

Pozabi na posodo, perilo in ne zapravljaj dragocenega »jaz-časa« za kopanje. Privošči si kozarec vina z nekom posebnim – po možnosti tvojim partnerjem, možem ali ženo, če ti je že ta poseben človek pomagal ustvariti te ljubke, ampak grozne pošasti, ki so te pripeljale do pitja.

Jenn

 

Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor