Human Design – uporabno orodje v podporo starševstvu

Human Design - uporabno orodje v podporo starševstvu

Human Design kot neverjetno močan element vašega osebnega razvoja in uporabno orodje v podporo starševstvu

Bi si želeli razumeti in spoštovati svojega otroka; njegovo pravo naravo, njegovo avtentičnost? Si želite, da ga lahko vzpodbudite, opogumite, da živi Sebe, svojo edinstvenost? Bi radi vedeli, razumeli kaj so otrokove zmožnosti, danosti, šibkosti?

Znanost Human Design preučuje povezavo med našim fizičnim telesom in energijskim ustrojem. Human Design je tukaj, da nas in naše otroke nauči, kako pravilno komunicirati z življenjem in na ustrezen način sprejemati odločitve zase, da živimo zares Sebe, svoj resnični Jaz.

»Human Design is where science and spirituality come together like never before; to inform You about the essence of life.« Chetan Parkyn, avtor večih knjig o Human Design-u

 »Res sem hvaležna za vse informacije, ne morem verjeti koliko bremena je odpadlo z mene. Razbremenila sem se kot mama, ne dvomim več toliko vase, veliko več imam energije in zdi se mi, da nekako lažje diham. Celo mož mi je rekel, da opazi razliko v mojem odnosu do življenja, da sem bolj sproščena in nasmejana.” Nina

Human Design je v pomoč staršem, da razumejo in vidijo svojega otroka na popolnoma nov, drugačen način. Ponudi nam nov pristop k vzgoji; novo, uravnoteženo perspektivo, ki temelji na razumevanju tega kdo/kaj si ti in kdo/kaj je tvoj otrok.

  • Je relevanten od prvega dne otrokovega rojstva
  • Pomeni spoštovanje otrokove edinstvenosti.
  • Je vseživljenjsko učenje in proces.
  • Je darilo tako za starša kot otroka.

Za poznavanje s svojim ali otrokovim dizajnom ni nikoli prepozno.

Poznavanje svojega dizajna, ti kot staršu pomaga poskrbeti zase, da lahko ustrezno deluješ za svojega otroka. Brez razumevanja sebe, boš svoja prepričanja in vzorce delovanja, prenesel na svojega otroka. Vpogled v otrokovo pravo naravo pomaga, da se izogneš pogojevanju svojega otroka k temu kar on ni. S tem njemu in sebi ne le olajšaš življenje, ampak mu pomagaš pridobiti potrebno samozavest, ki jo bo potreboval na poti skozi življenje.

Prvi korak je, da sprejmemo svoj lastni dizajn kot starši, razumemo kako mi delujemo in nato kako deluje naš otrok. Poznavanje sebe je prav tako pomembno kot poznavanje svojega otroka. Poznati svoje omejitve, naravo svojega energetskega dizajna in biti v redu in pomirjen s tem kar si. Največ kar lahko damo otroku je, da smo mi sami avtentični in izpolnjeni. Takrat bo vedel, da je to možno tudi zanj.

Razumevanje celotne družinske dinamike nam je v pomoč tako pri vzgoji otrok kot pri medsebojnem komuniciranju in delovanju znotraj družine. Poznavanje mehanike drug drugega in hkrati delovanje v skladu z lastnim dizajnom, nam da možnost, da živimo odnose v svojem polnem potencialu.

Družinska analiza vam da razlago in razumevanje:

  • kdo člani družine kot posamezniki so,
  • kako na pravi način komunicirati drug z drugim,
  • kje so morebitne omejitve oz. konfliktne tematike znotraj družine,
  • kje in zakaj se ujemate oz. dopolnjujete,
  • kaj je pravi način za skupno sprejemanje odločitev,
  • zakaj v odnosu ni prostora za krivdo.

Ko enkrat ozavestimo, da je tisti morebitni “trn v peti” v posameznem odnosu le mehanika in s tem pravzaprav priložnost za vzpostavitev medsebojnega razumevanja in spoštovanja; takrat lahko v resnici sprejmemo drug drugega. Takrat odpade vloga žrtve in obsojanje, saj veš, da ni nihče za nič “kriv”. Odnos ni nekaj kar temelji na mentalnih dogovorih ali kompromisih. Pri odnosu gre za izmenjavo energije, gre za mehaniko medsebojnega delovanja. In to lahko zgolj sprejmemo in se temu prepustimo.

Dovolite si pogledati nase in na svojo družino skozi povsem novo perspektivo, ki vam da veliko jasnosti in razumevanja v potrebe in način delovanja posameznih članov družine, v njihovo edinstvenost. S tem  vas opolnomoči ter vam da potrebne usmeritve, s katerimi se razbremenite kolektivnih pritiskov ter pričakovanj in zaživite lahkotnejše življenje.

V mesecu decembru vam je na voljo družinska analiza po akcijski ceni. Več informacij na info@katja-zupancic.com. Več o Human Design-u si lahko preberete na spletni strani: HUMAN DESIGN – (katja-zupancic.com)

Katja Zupančič
Latest posts by Katja Zupančič (see all)
Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Katja Zupančič

Verjamem, da je tisto, za čemer vsi stremimo: živeti Sebe. Živeti svojo edinstvenost, tisto, kar smo v resnici. Ničesar ni, kar moramo dodati, kar moramo doseči, da bomo dovolj ... le spustiti moramo - tisto, kar nismo, in se osvoboditi. Menim, da je razumevanje sebe in svojega življenja naša »čarobna palčka«. Moje osebno raziskovanje sveta traja že kar nekaj časa in na tej poti sem se srečala z mnogo dragocenimi znanji in pristopi. S spoznavanjem Human Design sistema lahko rečem, da so se mi v zvezi z razumevanjem same sebe in življenja, posamezni koščki zares sestavili v smiselno celoto. Poleg tega, da mi je Human Design pokazal vidik sebe in drugih s popolnoma novega zornega kota, imam prvič v življenju občutek, da sem skupaj s teorijo dobila tudi konkretna navodila za uporabo v praksi. In pa nekakšno olajšanje in dovoljenje, da sem v življenju lahko tisto, kar sem v sebi vedno vedela, da sem. katja-zupancic.com

Dodaj odgovor