Ob koncu šolskega leta moramo še posebej poskrbeti zase!

Spomnim se,  bilo je pred več kot desetimi let, imela sem tri majhne otroke in po koncu šolskega leta smo odpotovali na Hvar. Kar nekaj noči sem slabo spala, bila sem vznemirjena in nisem vedela, kaj se dogaja z mano.

»Saj sem vendar na dopustu!« sem si govorila. Nekega jutra sem se zbudila z rdečimi pikicami nad očesom, iz ure v uro jih je bilo več. Obiskala sem zdravnika: »Herpes!« Povedal je, da se mora zadeva umiriti, umirim naj se tudi sama. Če se zadeva ne bo umirila, me bodo s helikopterjem odpeljali v Split. In tako sem zvečer sedela na obali, k meni je pristopila starejša gospa, me pogledala in mi v svojem jeziku rekla: »Gospa, vam se je pa zgodilo nekaj hudega.«

Meni? Ne meni, v šoli sem imela v zadnjem mesecu naporne razgovore s starši, ki niso zmogli sprejeti, da njihov otrok ne dosega minimalnih standardov znanja kljub vsem prilagoditvam. Napovedala se je inšpekcija, pripravljala sem dokumentacijo. V razredu je bilo naporno, ker so bili učenci utrujeni, pa še toliko učne snovi je bilo potrebno predelati. Organizirala sem še roditeljski sestanek za starše bodočih prvošolcev. Doma sem imela tri šolarje, ki so prav tako bili pod stresom ob koncu šolskega leta. Pa vse redovalne konference ob koncu šolskega leta, priprava prireditev …

Kje sem se jaz zgubila v tem času, kje sem ostala sama?

To se mi je zgodilo pred mnogimi leti. Pozneje sem se srečala s teorijo izbire,  nevrolingvističnim programiranjem in transakcijsko analizo.

Danes se znam postaviti zase, znam razmejiti svojo odgovornost od odgovornosti, ki jo imajo moji otroci, otroci v šoli in njihovi starši. Znam si organizirati čas, znam reči NE, imam se preprosto rada. Tudi ob koncu šolskega leta. In naj vam še zaupam: herpes se je potuhnil, ni ga več na spregled.

Znanje in izkušnje že vrsto let delim z učitelji po vsej Sloveniji, srečujemo se na seminarjih, ki jih sama organiziram. Seminar, ki bo tudi vam pomagal, da boste mirno in s čim manj stresa zaključili šolsko leto, ima naslov Kako v komunikaciji z drugimi poskrbeti zase? in bo potekal v treh delih:

  1. del: Kako  poskrbim zase in osebnostno zrastem?
  2. del: Kako učinkovito komunicirati s starši, da bi me slišali?
  3. del: Kako učinkovito komunicirati z učenci, kako postaviti pravila in napisati učinkovit vzgojni načrt?

12. maja 2018 bom seminar izpeljala v Strunjanu, v Hotelu Lavender, in bo izrazito praktično naravnan, z veliko tehnikami, primeren tudi za učitelje, ki so se že udeležili katerega izmed mojih prejšnjih seminarjev. Vzemite si dan zase, do 15. ure si privoščite izobraževanje, ki vas bo napolnilo z energijo, po izobraževanju pa lahko uživate v prelepem okolju Strunjanskih solin.

26. maja 2018 pa bom seminar izpeljala v Ljubljani, v Hotelu Park.

Oba seminarja bosta potekala od 9.00 do 15.00 ure, pridobili boste točko za napredovanje, predvsem pa veliko konkretnih idej za učinkovito komunikacijo.

Naložba v svojo osebnostno rast je 50 evrov, če ste samoplčanik, 85 evrov, če je plačnik šola.

Prijavite se na naslov info@cor.si, in sicer s svojimi podatki, naslovom, nazivom šole in imenom plačnika.

Vabljeni k prijavi!

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor