Diamantni otroci

Odgovorno starševstvoTa prispevek je del projekta Odgovorno starševstvo.

Povezava do FB skupine >>> FB skupina Odgovorno starševstvo

Diamantni otroci

Diamantne otroke prepoznamo po prodornih očeh, izjemnem sočutju in radostno delfinjo energijo.
So čiste dušice s poslanstvom prinašati mir, sočutje in brezpogojno ljubezen na Zemljo. Že od malega imajo radi kamne, kristalčke in bleščice. So zelo kreativni, občutljivi na močno svetlobo in zvoke, zaznavajo tako višje kot nižje energije. So močno nadarjeni za področje, ki jih v zgodnjem otroštvu zanima in so pravi mali geniji.

Diamantni otroci kažejo znake visoke čustvene občutljivosti že od zgodnjega otroštva. Ko se smejijo, cel prostor razsvetlijo. Imajo pa dneve, ko jih vsaka stvar spravi v jok. Starši dostikrat rečejo, da njihov otrok joka brez razloga. Tudi to je možno, kajti mali diamantkoti svoj čustveni svet čistijo skozi jok. V kolikor so izpostavljeni ljudem, prostorom ali predmetom z nižjo frekvenco, diamantni otroci v sebi čutijo poplavo čustev drugih ljudi s katerimi se identificirajo in jih potem v varnem okolju (doma) izjokajo.

POMEMBNO: Otrokom moramo pustiti jokati. Jok je naraven in zdrav tako kot smeh in otrok joka nebi smel zadrževati, ko v sebi čuti čustva žalosti – četudi ne zna povedati razloga za svojo žalost.
Ne marajo hrupnih prostorov in množic. Ter raje kot v družbi vrstnikov, uživajo v svoji družbi. Imajo odličen smisel za igro in nikoli jim ni dolgčas. Nekateri s starši glasno govorijo o tem, da je ob njih “namišljeni prijatelj”, kajti zaznavajo visoke frekvence (duhovnih vodnikov).

V kolikor so starši odprti za neznano ter sprejemajoči do otrokovega čustvenega in intuitivnega zaznavanja, lahko mali diamantki razvijejo izjemne intuitivne sposobnosti, ki jim v odrasli dobi lahko služijo na poti uspeha.

Diamantni otroci so čudovite čiste dušice, ki prihajajo iz svetov, kjer vlada le čista brezpogojna ljubezen. Zato imajo lahko v vrtcu ali šoli kar nekaj težav, v kolikor v zgodnjem otroštvu niso razvili pozitivne samopodobe. Pozitivna samopodoba in sprejemanje sebe jim služi kakor lučka, ki jih ščiti pred negativnimi vplivi okolice. Otroci, ki niso razvili pozitivne samopodobe do 7. leta, dobijo lahko v šoli nalepko: ADHD, ali motnje avtističnega spektra. Zato je tako zelo pomembno, da se diamantni otroci že v predšolskem obdobju začno učiti čustvene inteligence in ohranjanja stika s seboj.

Če nimajo oblikovane dobre samopodobe, pa preveč intenzivno čutijo energije drugih ljudi, kar jih lahko vodi v pretiran strah pred kritiko in se začnejo preveč prilagajati okolici ter izgubljati stik s seboj, kar jih v kasneje lahko vodi v anksioznost ali depresijo.

Diamantkoti nujno potrebujejo vsaj 1 osebo s katero se lahko pogovarjajo o svojih čustvih, čutenju, zaznavanju. Lahko je to starš, mentor ali prijatelj. Pomembno je, da ima otrok nekoga, ki mu nudi varno okolje za izražanje čustev ter mu podaja nasvete in modrosti za življenje. Že zelo zgodaj kažejo znake čustvene zrelosti in se po svojem “odraslem” govoru ločijo od vrstnikov. Kajti oni so tu, da s svojimi modrostmi prinesejo na Zemljo brezpogojno ljubezen in sočutje.

Kristina Dia
Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Kristina Dia

čustvena mentorica in trenerka samozavesti za otroke

Dodaj odgovor