Pismo učiteljev učencem: “Preden začnete reševati ta test, bi vam želeli povedati nekaj pomembnih stvari.”

Ni načina, s katerim bi testirali vse tisto, kar je lepega v vas.

Pismo učiteljev učencem: "Preden začnete reševati ta test, bi vam želeli povedati nekaj pomembnih stvari."

V eni avstralski šoli so učitelji pred pisanjem testa poslali učencem naslednje pismo:

Dragi starši in učenci 3., 5. in 7. razreda, ta teden boste reševali svoj prvi, drugi ali tretji NAPLAN test (preverjanje znanja iz matematike in angleščine). Preden se usedete in začnete reševati ta test, bi vam želeli povedati nekaj pomembnih stvari. Ta izpit ne ocenjuje ničesar od tega, kar vas dela tako posebne in edinstvene. Ljudje, ki bodo preverjali te rezultate testa, ne vedo, da nekdo med vami obožuje petje, odlično riše ali lahko druge uči uporabljati računalniške programe. Ti ljudje niso nikoli vedeli, kako vi navdušeno plešete ali kako samozavestno govorite pred številčno publiko. Ti ljudje ne vedo, da se lahko vaši prijatelji zanesejo na vas, da jim boste vedno na razpolago, ko jih preplavi žalost. Niti ne vedo, da ste član športnega društva, da pomagate mami in očetu, da se igrate z mlajšim bratom, sestro, sorodniki. Ti ljudje ne vedo, da ste skrbni in da se iz dneva v dan trudite delati vse, kar lahko, bolje.

To pa je zato, ker NAPLAN test ni namenjen temu, da ocenjuje te lastnosti in ker je te lastnosti zelo težko oceniti.

Ocene, ki jih boste dobili na tem testu, bodo pokazale, kako ste bili prav ta dan pripravljeni opraviti ta test, vendar ne bo pokazal vsega. Te ocene vam ne bodo povedale, kako ste napredovali v nečemu, kar je bilo za vas resnično težko. Te ocene vam ne bodo povedale niti tega, kako ste učiteljem polepšali dan. Ne bodo vam povedale, kako ste čudoviti, posebni in lepi.

Zato pridite v šolo pripravljeni, da se tudi za ta test potrudite najbolje kot lahko. Posvetite mu čas, osredotočite se, vendar ne pozabite, da ne obstaja način, ki bi testiral vse tisto, kar je v vas lepo in vas dela, da ste VI VI.

Zelena učionica

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor