Komarje odženimo s kavo – enostavno in učinkovito

S prihodom toplega vremena se lahko poleg prijetnih stvari, ki jih prinaša, “razveselimo” tudi manj prijetnih. Seveda imamo v mislih male krvosese, ki znajo biti zelo nadležni. Pred leti smo dobili tigraste komarje, ki se jih je še danes težko znebiti, zdaj pa nas strašijo še z virusom “zika”, ki jih sicer prenašajo egiptovski komarji, a nikoli se ne ve, kdaj bo klima tudi pri nas tako ugodna, da se bodo tukaj stalno naselili.

Komarje odženimo s kavo - enostavno in učinkovito

Pa poglejmo, kako narediti učinkovitega odganjalca komarjev, ki preverjeno deluje. Zanj potrebujete le dve sestavini:

  • posušeno kavno usedlino
  • negorljivo podlago

Nekateri prisegajo, da je dobra tudi najbolj navadna mleta kava, ki je pred uporabo ni treba prekuhati. 🙂

Podlaga je lahko čisto najbolj navaden krožniček za kavo ali pa, recimo, aluminijasta folija. Mi smo se odločili za slednjo.

Vzemite torej žličko mlete kave in jo v ravni črti širine 3 do 5 mm posujte po manjšem kosu folije, dolžine 10 centimetrov. Folijo previdno odložite in na enem koncu prižgite kavo. Pripravljena kava lahko tli tudi do 20 minut.

Če ne boste preveč zatopljeno gledali v dimečo se kavo, boste opazili, da so komarji izginili. Poleg tega, da ne prenašajo dima, jim tudi vonj ni všeč, zato ne zavrzite folije, ko kava preneha tleti. Seveda to velja za zaprte prostore, na odprtem se bo vonj hitro razkadil in pot do vas bo komarjem spet odprta.

Ste tudi vi poskusili prižgati kavo? Je odgnalo komarje ali samo privabilo kakšnega soseda ali sosedo na obisk. Saj veste, v dobri družb se tudi komarjev več ne opazi. Še posebej, če jih imajo komarji raje kot vas.

Ocena:
[Skupaj: 2 povprečno: 4]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor