10 znakov, da živite z dvoletnikom

Ray Romano je nekoč rekel, da je imeti otroke enako, kot da bi živel v študentskem domu (noben ne spi, vse je pokvarjeno in tam se pogosto bruha) – in če imaš malčka, točno veš, kako res je to.

10-znakov-da-zivite-z-dveletnikom

Dobra stvar je, da so tako srčkani in naj vam samo povem, da obstaja razlog, zakaj se temu obdobju pravi Težavna druga. Če ste v vsej tej zmedi zgubili podatek o tem, kako stara je vaša štručka (beri: teror), je tukaj deset znakov, ki kažejo na to, da morda živite z dvoletnikom.

1. Vaš dom izgleda, kot da je v njem eksplodirala bomba

Kaj je to na kavču? Oh, to je lutka, zavita v odejo, vse skupaj zavito v tvojo srajco pod petimi knjigami in napol pogrizeno jabolko. Prava stvar! Izgleda, da je vsaj nekaj sadja pojedel danes.

2. Pričnete se na veliko opravičevati

“Je precej utrujen” ali “preskočil je dremež” ali “mora biti lačen” prihaja iz tvojih ust kot po tekočem traku. Vsakdo se pretvarja, da govoriš resnico ker ti je tako nerodno reči, da je tvoj otrok udaril drugega sam zato, ker mu je to tako prekleto všeč.

3. Povsod imate prigrizke s seboj

Ste že gledali Izganjalca? Ne? Samo poglejte vašega dvoletnika z nizkim sladkorjem v krvi in lahko preskočite gledanje filma. No, lahko ga še vedno gledate, le da vam ne bo več strašen.

4. V kopalnici imate neuporabljeno kahlico

V tej fazi igre noben ne uporablja kahlice, razen mama. Če pospraviš to sr*anje v omaro, s tem samo priznaš poraz, zato je pač tam in te opazuje s svojim očitajočim velikim očesom, vsak dan.

5. Druženje na igrišču postane zanič

Se spomnite, kdaj ste nazadnje s prijateljico peljali otroka na igrišče in ste lahko imeli normalen odrasli pogovor? Jah, ti dnevi so mimo – NE MOREŠ PLEZATI PO TOBOGANU GOR. PUSTI JO, DA SE SPUSTI DOL. UMAKNI SE!

6. Vsak dan se ubadate s tem, kam v vrtec

To je tako, kot ko ste z možem gledali, kam bi skočila za vikend. Razen da je takrat bilo zabavno in romantično, zdaj pa vam to ohranja zdravo pamet.

7. Shranjujete stvari, ki ostalim izgledajo kot smeti

Tisti projekt v lokalni knjižnici, ko je vaš dvoletnik prvič na papir, nalepljen na sladoledno palico, “narisal” “kužija”. A ni krasen? Glej, kuža dela hov. Oziroma H. In napišeš H.

8. Snemanju videoposnetkov se ne morete upreti

“Kuža pazi” ima po mnenju vašega dvoletnika petnajst kitic in to je tako srčkano, da moraš to takoj posneti s telefonom. Poglejte tudi, kako se kopa z vsemi svojimi račkami. Ali kako reče “Mami, rad te imam”. Povečajte si svoj prostor za hrambo v oblaku takoj zdaj.

9. Na dojenčke pričnete gledati hrepeneče

Tudi če si želite še enega, se ne morete več slepiti, da je dvoletnik še dojenček. Ko pregledujete slike od rojstva spoznate, da je že celi dve leti od tega, čeprav se vam zdi, kot bi se zgodilo prejšnji teden. Lahko verjamete to? Opomba: to spoznanje ne pomeni, da moraš prenehati nositi svoje nosečniške hlače.

10. Smejite se, tudi če ste izčrpani

Ko vaš dvoletnik reče “Mamica je moja prijateljica” ali “Kuža dela hov” (in vi ste mislili, da se ni nič naučil iz projekta v knjižnici) ali »tati, daj mi ljubčka!«vam to vedno prinese nasmeh na vaš utrujeni obraz. Razen, ko ste se ravno usedli na lutko/odejo/risalno desko/pogrizeno jabolko.

Samantha

Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor