Najbolj umazani kotički vašega doma

Ste kdaj pomislili, kateri kotički vašega doma so najbolj umazani? Veste, katera so to najbolj umazana mesta pri vas doma? Če mislite, da je to straniščna deska, se motite. Mogoče pa boste presenečeni …

Najbolj umazani kotički vašega doma - kuhinjsko korito

Kuhinjsko korito

Večina misli nasprotno, a kuhinja je eno od najbolj umazanih mest v vašem domu. Samo v odtoku kuhinjskega korita je na vsakem kvadratnem centimetru skoraj 100.000 bakterij.

Kuhinjska gobica

Zaradi luknjic je gobico zelo težko razkužiti, zato z njo le premikate bakterije z enega mesta na drugo. Problema se rešite tako, da gobico za vsaj eno minuto “skuhate” v mikrovalovki.

Stikala

Kako pogosto čistite stikala za luči? Nikoli? Ravno zato na vsakem kvadratnem centimetru stikala prebiva približno 40 bakterij.

Najbolj umazani kotički vašega doma - kljuke

Kljuke

Najbolj umazani del telesa so roke. S prijemanjem kljuk, ki so prav tako zelo redko čiste, se klice in bakterije od vseh, ki so se dotaknili kljuke, prenašajo na vaše roke. Zelo problematična je tudi ročka na vratih od hladilnika.

Tipkovnica

Verjeli ali ne, tipkovnica je bolj umazana od straniščne deske. Vašo tipkovnico redno čistite s komprimiranim zrakom, nežno tkanino in blagim detergentom.

Daljinski upravljalnik

Bakterije in virusi se zelo lahko prenašajo s pomočjo TV daljinca. Posebej nevarni so hoteli, zato naslednjič, ko boste bili v kakšnem hotelu, daljinca pred uporabo zavijte v plastično vrečko.

Najbolj umazani kotički vašega doma - zobne šćetke

Zobna ščetka

Bakterije imajo zelo rade vlago in tu se najbolje razmnožujejo. Če mislite, da bakterije iz vaših ust niso preveč bistvene, pomislite na bakterije iz WC školjke. Vsakič, ko spustite vodo, “val” bakterij pljusne po ostalih predmetih v vaši kopalnici, vključno z zobno ščetko. Menjajte jo vsaj na vsake tri mesece.

Je pri vas seznam drugačen?

Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 4]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor