Marelični jogurt z avokadom in kokosom

Ker je hčerka stara že več kot eno leto, jo zelo zanima, kaj počne njena mamica. Hodi še ne, zato po zadnji plati pridrsa do kuhinje in steguje roke proti meni, da jo dvignem in končno lahko vidi nad pult. Včasih ji dovolim, da sede nanj in me opazuje ter seveda pomaga pripravljati hrano. To počne zelo rada in na obrazu se ji zariše zadovoljen nasmešek s pridihom pomembnosti.

MArelični jogurt z avokadom in kokosom
Marelični jogurt z avokadom in kokosom

Ko sva pripravljali tale zajtrk, sem prerezala marelice in ji naročila, naj ven vzame jedrce. Potem sva skupaj zmešali marelični jogurt s paličnim mešalnikom. In pomagala mi je pretlačiti banano.

Kadarkoli pokaže zanimanje za sodelovanje pri kuhi ali peki, iščem načine, da bi jo vključila. Vsakič ne gre, včasih je priprava zaradi ostrih predmetov ali visokih temperatur enostavno prenevarna zanjo, se pa najdejo tudi nezapletena opravila, ki bi jih sama sicer opravila mimogrede in precej rutinsko, zanjo pa so velik podvig in doživetje.

Marelični jogurt z avokadom in kokosom – recept

Marelični jogurt z avokadom in kokosom(jesta mamica in dojenček, ki je star vsaj 7 mesecev)

Sestavine

 • 4 marelice
 • 2 banani
 • 1 navadni jogurt
 • 1/4 avokada
 • 2 žlički kokosove moke

Priprava

 1. Marelicam odstranimo jedrca in jih narežemo na večje kose. Damo jih v mešalnik ali skledico, kjer jih bomo lahko zmešali s paličnim mešalnikom.
 2. Dodamo eno banano in jogurt. Vse skupaj zmešamo.
 3. Drugo banano pretlačimo z vilicami in jo primešamo mareličnemu jogurtu.
 4. Naložimo ga v kozarca in nadevamo s koščki avokada.
 5. V vročo in suho ponev vsujemo kokosovo moko. V nekaj minutah se bo obarvala rjavkasto. Sproti mešamo in pazimo, da ne bo preveč prepražena.
 6. Marelični jogurt z avokadom posujemo s prepraženim kokosom.
Deja D

Deja D

Sem najprej mamica, potem pa še ljubiteljska fotografinja ter mestna duša, ki živi na podeželju in obožuje živali. Že nekaj časa pišem blog Kuhartnica, na katerem je zadnje čase največ tem, povezanih z mojo ljubo hčerko.

Sem tudi umetnica, rada sem drugačna in rada ustvarjam, zato izdelujem unikatne poročne izdelke in tako nevestam pomagam narediti njihov poročni dan res sanjski.

Sem pa tudi ljubiteljska kuharica in slaščičarka. Moje recepte lahko spremljate na Oblizni prste si.
Deja D
Ocena:
[Skupaj: 1 povprečno: 5]

Morda vas zanima tudi ...

Deja D

Deja D

Sem najprej mamica, potem pa še ljubiteljska fotografinja ter mestna duša, ki živi na podeželju in obožuje živali. Že nekaj časa pišem blog Kuhartnica, na katerem je zadnje čase največ tem, povezanih z mojo ljubo hčerko. Sem tudi umetnica, rada sem drugačna in rada ustvarjam, zato izdelujem unikatne poročne izdelke in tako nevestam pomagam narediti njihov poročni dan res sanjski. Sem pa tudi ljubiteljska kuharica in slaščičarka. Moje recepte lahko spremljate na Oblizni prste si.

Dodaj odgovor