Dovolj je! Prestara sem za teh osem stvari!

Več kot polovico svojega življenja sem se ozirala na mišljenje napačnih ljudi. Zdaj, ko sem napolnila štirideset let, sem spoznala prave vrednote življenja. Spoznala sem, da sem prestara za osem stvari, ki so me omejevale celo življenje.

prestara-sem-1

 

Prestara sem, da bi bila tiho

Nočem več biti tiho, ko mi nekdo reče nekaj, kar mi ni všeč. Nočem več prikimavati z glavo ali se strinjati s vsakim neumnim in samozadovoljnim človekom. Ko se komu zgodi krivica, nočem več molčati. Ko vidim, da nekaj ni v redu, želim glasno kričati, saj je življenje prekratko, da bi ignorirali krivice.

Prestara sem, da bi se obremenjevala s tem, kako me drugi vidijo

Že leta zavidam moškim, ker se jim ni treba vsak mesec barvati, da bi prekrili sive lase. Moškim ni vsako jutro treba na obraz dajati kilograme pudra in skrbeti, če se jim vidijo gubice od skrbi in smeha.

Zdaj sem dovolj stara, da vem, da sem najlepša takšna, kot sem. Imam gubice, ne vem točno koliko, ampak sem zadovoljna, kakršna sem.

Tisto vprašanje “kaj bo rekel sosed?” se me ne dotakne že nekaj časa več in hvala bogu zato, ker so ti ljudje postali tako nepomembni v mojem življenju, da sem za njihove opazke razvila selektivni sluh.

Prestara sem, da bi imela drobne grehe

Zdaj sem dovolj stara, da imam samo grehe. Kozarec vina vsak večer je postal moj ritual. Sladoled enkrat na teden sem preimenovala v greh: sladoled vsak dan. Uživam v svojih grehih, ki se ne morejo več spremeniti v drobne grehe, ker so moji apetiti zrasli.

Prestara sem za neudobno obutev

Zdaj sem pozorna, da me nič v življenju ne omejuje. Moje gibanje so dolga leta omejevale visoke pete. Nisem mogla hoditi s tempom, s katerim sem hotela hoditi. Vedno me je nekaj žulilo, bolelo … Zdaj nosim samo čevlje brez pet in to je to. Vesela sem, ko zadenem dve enaki nogavici, medtem ko se obuvam …

Prestara sem, da bi se opravičeval za svinjak v hiši

V hiši je svinjak, ker imam nekaj pametnejšega za delat namesto čiščenja. No, zato hiša tako izgleda in, ja, nikoli ni sterilno čista.

Prestara sem za kopičenje stvari v hiši

Ne zbiram in ne hranim več ničesar. Če ne bi pravočasno začela metati nekih starih papirjev, škatel, oblačil, bi zdaj v hiši ne bi bilo več mesta zame. Spomine hranim izključno v glavi.

Prestara sem, da bi se družila z ljudmi, ki mi ne ustrezajo

Zakaj bi trpela neke nadobudne kmetavze, ki mi parajo živce. Dovolj let imam, da vem, kdo mi paše in kdo ne. Tisti, ki mi ne ustreza, me nikoli več ne bo videl.

Prestara sem, da bi iskala dobro v vsakem človeku

Zakaj izgubljati čas? Vsi ljudje niso dobri. Tako enostavno je to. Če je nekdo naredil nekaj slabega, je to naredil s slabim namenom, ni pogojev, da ga še opravičujem. Dejanja povedo več od besed. Zdaj sem dovolj stara, da lahko samo rečem: “Dragi moj, ti nisi dober” in grem dalje …

Uspesnazena

Ocena:
[Skupaj: 47 povprečno: 4.4]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor