Najboljše sporočilo sinu

Prosim te, sin, ne veži se na neumne in razuzdane ženske. Ta odsotnost moralnih vrednot in cenenih prioritet razen samih neumnosti ne prinaša ničesar. Takšne ženske te ne bodo naredile močnejšega, tvoje življenje bodo napolnile z napakami, napakami v zvezi z drugimi ženskami, ta cinizem pa ti ne bo dal ne modrosti ne globine.

Najboljše sporočilo sinu

Bodi izbirčen

Bodi izbirčen. Ne pretiravaj s komplimenti in pohvalami, vendar pa oproščaj, spoštuj ženske, ne glede na to, kakšne so, ker si moški – ne samo z besedami, ampak tudi z močjo. Močjo, ki ne bo dovolila, da ponižaš sebe in ne prizadeneš človeka, ki je padel.

Bodi odgovoren

Bodi odgovoren. Zase za svoje delo, za svoja dejanja. Vsak tvoj korak mora biti odgovoren pred ljudmi, pred sabo in pred Vesoljem. Ne dovoli si lahkomiselnosti. Delaj napake, uči se, vendar pojdi naprej.  In vedi, vsaka tvoja napaka te naredi močnejšega. Ne pomiluj se.

Pomagaj ljudem

Pomagaj ljudem, ne živi samo zaradi svojega zadovoljstva in boš nagrajen za to.

Imej močno voljo

Imej močno voljo in se ničesar ne boj, imej strah, vendar pa imej moč in voljo, da ta strah premagaš. Imej priložnost biti moški. Naj tvojega srca ne zameglijo predsodki tujih ljudi in lažnih vrednot.

In verjemi mi, tista, ki jo boš ljubil, bo kot druga polovica jabolka, podobna bo tebi. Bo ravno tako močna in modra. Ravno taka, izgubljena na poti, vendar pa tista, ki hodi po svoji poti, ima svojo resnico in svoje prepričanje.

In naj ima svoje rane na srcu, naj je grešila, a naj bo to zavestna izbira, ena odločitev za celo življenje. Naj bo ostrega jezika, a iskrena. Taka, ki te nikoli ne bo prevarala in izdala.

Prepoznal jo boš po očeh, zato ker resnica sije ognjeno. Ne boj se. In poslušaj svoje srce – ki ti bo vse povedalo. In, verjemi mi, sinko, ona je prav tako iskala tebe. Prepoznala se bosta po pogledih, kot da se poznata že celo življenje.

Femina

Ocena:
[Skupaj: 5 povprečno: 4.6]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor