K deklici je pristopil neznan moški – njen odgovor jo je rešil

Ko naši otroci odraščajo, pride tudi čas, ko se lahko brez nadzora staršev pričnejo potikati okoli. To je tudi čas, ko so živci staršev na preizkušnji, saj otrok ne moremo stalno imeti na očeh in jih varovati.

Živimo v času odprtih meja, času svobodnega pretoka blaga in ljudi. A z dobrimi stvarmi pride tudi nekaj slabih. Če so se otroci včasih igrali na dvorišču v prisotnosti staršev, sorodnikov, sosedov, znancev, danes na igriščih predvsem v večjih središčih srečujemo nemalo neznanih ljudi.

Pa ne samo na igriščih, tudi na poti v šolo in iz nje, na poti od prijatelja ali zunaj, praktično pred domačimi vrati. In med njimi se lahko najde tudi kdo, ki nima ravno najboljših namenov.

K deklici je pristopil neznan moški - njen odgovor jo je rešil
Foto: Lesley Show

Kako otroka zaščititi in obvarovati, če nas ni zraven? Poglejmo si naslednjo zgodbo.

Medtem ko se je igrala na igrišču, je k osemletni deklici pristopil neznan moški in jo poklical, naj gre za njim. Rekel je, da se je njeni mami nekaj zgodilo, zato ga je poslala po njo.

Deklica ga je prosila, naj pove skrivno geslo. Neznanec je začel oklevati in se ni takoj znašel, zato je deklica v trenutku pobegnila.

Izkazalo se je, da sta se mama in hči dogovorili za skrivno geslo v primeru, če bo mami potrebna hčerkina pomoč in v primeru, če bo kdaj poslala kakšno neznano osebo po njo.

Najverjetneje je ta previdnost deklici rešila življenje. To je odličen primer in vsak starš naj uvede takšno metodo, da bi svoje otroke naučil razmišljati o osebni varnosti.

Ocena:
[Skupaj: 8 povprečno: 4.5]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor