Skrivnost, da te imajo ljudje radi

Včasih odpeljem svoji deklici v zavetišče za živali, kjer obiščemo mačke. Na enem zadnjih obiskov se je vsaka od deklic takoj navezala na enega od muckov. Tudi sama sem imela svojo priljubljeno. Na skrivaj sem jo poimenovala Zlohotnica, ker je bila tako črna in kraljevska in polna dostojanstva. Tish, Amma in jaz smo se v tišini stiskali vsaka s svojo mucko. Potem sem pogledala Tish in vprašala: “Zakaj je ta mucka tvoja najljubša? Kaj ti je pri njej najbolj všeč?”

skrivnost-da-te-imajo-ljudje-radi

Tish me je pogledala in rekla: “Mislim, da zato, ker sem ji všeč. Prišla je k meni in se želela igrati z mano.”

Potem je Amma rekla: “Jaz tudi. Moja mi je všeč, ker sem jaz všeč njej. Želi biti ob meni in me gledati.”

Hm. Bila sem presenečena. Pričakovala sem, da bosta dekleti rekli: všeč mi je, da je tako puhasta. Všeč mi je tista z lisami. Všeč mi je tista energična. Vendar pa nista rekli nič takega. Rekli sta samo: všeč mi je tista, ki sem ji jaz všeč.

Pogledala sem Zlohotnico in pomislila. Huh, enako je pri meni. Sploh nisem opazila, da je tako kraljevska in dostojanstvena in topla, dokler ni prišla k meni in se usedla poleg. Najprej sem bila jaz njej všeč, potem pa je bila ona še meni.

Resnično mislim, da je skrivnost biti ljubljen v tem, da ljubiš. In skrivnost, da si zanimiv, je v tem, da se zanimaš. In skrivnost imeti prijatelja je v tem, da si prijatelj.

Zakaj ne želimo verjeti tega? Vztrajamo, da moramo biti najpametnejša mucka ali najzanimivejša mucka ali najuspešnejša mucka ali najlepša mucka med vsemi, da bi nas ljudje opazili. Ampak verjetno ni tako. Morda moramo le pokazati nekaj zanimanja. Morda je najzanesljivejši način, da smo ljudem všeč preprosto ta, da imamo ljudi radi.

Toda to je tveganje, kajne? Odkrito imeti nekoga rad? Nekomu priznati: Všeč si mi. Želim biti s teboj danes. To je tveganje zavrnitve. Je ranljivo. Je pogumno.

Bodi pogumen. Imej nekoga rad.

Glennon/momastery

Ocena:
[Skupaj: 0 povprečno: 0]

Morda vas zanima tudi ...

Dodaj odgovor